Gelijkspel Jong AZ tegen Telstar

Zaanstad- De derby tussen Jong AZ en Telstar is maandag onbeslist gebleven: 1-1. De Alkmaarse beloften kwamen vroeg op voorsprong, maar zagen de provinciegenoot kort voor rust langszij komen. De zeventienjarige Fedde de Jong maakte zijn profdebuut, Chelsea-huurling Juan Familia-Castillo speelde zijn eerste minuten voor AZ.
Het eerste gevaar kwam al na twee minuten van de Witte Leeuwen. Benaissa Benamar kopte uit een hoekschop rakelings naast het doel van Beau Reus. Niet veel later was het aan de overzijde wel raak, toen Yusuf Barasi – die donderdag met Maxim Gullit debuteerde in AZ 1 – profiteerde van een fout van Jasper Schendelaar. De AZ-huurling nam te veel tijd met een terugspeelbal en liet zich verrassen door Barasi: 1-0.
Bediend
Na wat dreigende uitbraken over en weer was Telstar na twintig minuten dicht bij de 1-1. Een schot van Sven van Doorm werd van richting veranderd, maar Reus kreeg al hangend in de lucht zijn been achter de bal. Kort voor rust viel de gelijkmaker alsnog. Ilias Bronkhorst werd bij de tweede paal bediend met een voorzet en schoot raak. In de slotseconden van de eerste helft kwamen de bezoekers uit een corner zelfs nog bijna op voorsprong. Benamar kopte wederom net naast.
Korte hoek
Na de onderbreking bleef het doelgevaar van beide kanten lang uit. Pas halverwege de tweede helft was het Telstar dat weer gevaar stichtte. Van Doorm mocht aanleggen voor een vrije trap, die Reus uit de korte hoek dook. In de slotminuten kreeg zowel Telstar als Jong AZ plots nog een aardige kans, maar aan de stand kwam geen verandering. Een poging van Glynor Plet ging hard over, waarna AZ’er Millen Baars uitgleed voordat hij in kansrijke positie kon schieten.
Vonk: ‘Veel strijd’
“We kunnen tevreden zijn met een punt”, oordeelde Vonk. “Er werd van beide kanten veel strijd op de mat gelegd, maar de wedstrijd was niet heel denderend. Wel hadden we in de eindfase – waarin wij een penalty verdienden wegens hands – nog de volle buit kunnen pakken. Al hadden we dan misschien wel iets te veel gehad.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – Telstar 1-1 (1-1)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Jong AZ: Beau Reus; Joey Jacobs, Tijs Velthuis, Maxim Gullit, Juan Familia-Castillo (64. Jorn Berkhout); Peer Koopmeiners, Thijs Oosting (64. Soulyman Allouch), Tijjani Reijnders (46. Zico Buurmeester); Des Kunst (84. Fedde de Jong), Ferdy Druijf (64. Millen Baars), Yusuf Barasi.
Opstelling Telstar: Jasper Schendelaar; Siebe Vandermeulen, Benaissa Benamar, Redouan El Yaakoubi, Shayne Pattynama; Ilias Bronkhorst (85. Yael Liesdek), Anass Najah, Cas Dijkstra (77. Welat Cagro); Sven van Doorm, Gyliano van Velzen (46. Sebastian Soto), Glynor Plet.
Scoreverloop: 10. Barasi 1-0, 39. Bronkhorst 1-1.
Gele kaarten: Jacobs (Jong AZ), Cagro, Plet (Telstar).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Nick Smit.
Foto’s: Soccrates Images bron:az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl