Jong AZ speelt derby tegen Telstar

Zaanstad- De tweede periode in de Eerste Divisie begint voor Jong AZ met een derby. De ploeg van trainer Michel Vonk krijgt maandag bezoek van provinciegenoot Telstar. Het duel op het AFAS Trainingscomplex, dat niet toegankelijk is voor publiek, wordt om 18:45 uur afgetrapt.
In de afgelopen speelronde verloor Jong AZ met 3-0 bij FC Eindhoven. Na een doelpuntloze eerste helft kwamen de blauw-witten kort na rust op 2-0, waarna in de 64e minuut de derde tegentreffer viel.
Jong AZ stond op dat moment al met een man minder. Emir Biberoğlu kreeg vlak voor de 3-0 een discutabele tweede gele kaart.
Profdebuut
Myron van Brederode maakte zijn entree in het betaald voetbal. De aanvaller verving in de 78e minuut Richonell Margaret. Van Brederode is al de twaalfde debutant van Jong AZ dit seizoen. Zico Buurmeester, Sem Dirks, Quinten Dekkers, Beau Reus, Tijs Velthuis, Fons Gemmel, Elber Evora, Millen Baars, Jorn Berkhout, Tijmen Wildeboer en Biberoğlu gingen hem voor.
Schorsing
Biberoğlu begon in de lichtstad voor het eerst in de basis bij Jong AZ. De Turks jeugdinternational mist door zijn rode kaart het treffen met Telstar.
Achttiende
De wedstrijd tegen de Eindhovenaren was voor Jong AZ de laatste van de eerste periode. De beloften boekten twee zeges, speelden één keer gelijk en verloren zesmaal. Met zeven punten bezet de ploeg momenteel de achttiende plaats.
Beste Talent
Mo Taabouni werd verkozen tot Beste Talent van de eerste periode. De jonge middenvelder was in acht duels goed voor zeven goals en twee assists. Taabouni is niet de eerste AZ’er die de eretitel krijgt toebedeeld. Kenzo Goudmijn en Ferdy Druijf gingen hem voor. Laatstgenoemde werd ook verkozen tot Beste Talent over het gehele seizoen 2018-2019.
In de prijzen
Naast Taabouni vielen ook drie oud-AZ’ers in de prijzen: Robert Mühren (Beste Speler, SC Cambuur), Nick Olij (Beste Keeper, NAC Breda) en Ole Tobiasen (Beste Trainer, Almere City FC).
Debuut in AZ 1
Maxim Gullit en Yusuf Barasi maakten donderdag hun debuut in AZ 1. In het Europa League-duel met HNK Rijeka kwam het duo vlak voor tijd binnen de lijnen. Laatstgenoemde zat een paar dagen eerder in het duel met ADO – evenals Des Kunst en Fedde de Jong – voor het eerst bij de wedstrijdselectie van de hoofdmacht.
Goed begonnen
Telstar boekte in zijn laatste wedstrijd een overwinning op Helmond Sport. In het Rabobank IJmond Stadion werd het 2-0 door een dubbelslag van Sebastian Soto. De ploeg van trainer Andries Jonker is goed begonnen aan het seizoen en staat zevende. Er werd tot dusverre vier keer gewonnen, drie keer gelijk gespeeld en twee keer verloren.
Schendelaar
Jasper Schendelaar is dit seizoen verhuurd aan Telstar. De AZ’er is een vaste waarde onder de lat bij De Witte Leeuwen en miste nog geen minuut. De twintigjarige goalie staat ook in Zeist op de radar. Maandag werd hij – samen met Myron Boadu en Dani de Wit – opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje.
Regeling
Vincent Regeling staat sinds dit seizoen onder contract bij Telstar. De oudere broer van Jong AZ-speler Rik Regeling doorliep de AZ Jeugdopleiding, alvorens hij de stap naar Velsen-Zuid maakte.
Groot en El Ouazzane
Naast Regeling hebben ook Kick Groot en keeper Abdel El Ouazzane een verleden in de AZ Jeugdopleiding. Groot speelde van 2009 tot 2018 voor AZ, El Ouazzane van 2009 tot 2016.
Blessuretijd
Jong AZ en Telstar troffen elkaar zes keer eerder. Vier keer won Telstar, twee keer bleef het gelijk. Op 12 september 2017 mocht Jong AZ bij de eerste ontmoeting lang hopen op een overwinning. Door een tegengoal in blessuretijd werd het echter 2-2. Teun Koopmeiners en Fred Friday scoorden voor Jong AZ. Ook Owen Wijndal, Pantelis Hatzidiakos, Tijjani Reijnders en Druijf speelden toen mee met de beloftenploeg.
Arbiter
De wedstrijd staat maandag onder leiding van Nick Smit. De scheidsrechter wordt langs de lijnen bijgestaan door Steve Janssen en Remco Miedema. Boyd van Kommer is aangesteld als vierde official.
Live
De verrichtingen van de Alkmaarse beloften zijn te volgen via het Twitteraccount van AZ en live te zien op FOX Sports 1.
Yanmar Stadion
Vrijdag reist Jong AZ af naar Flevoland voor een duel met Almere City FC. De aftrap in het Yanmar Stadion is om 21:00 uur. Er is geen publiek toegestaan.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl