Jong AZ verliest in Eindhoven

Eindhoven- Jong AZ heeft vrijdag met 3-0 verloren bij FC Eindhoven. In het Jan Louwers Stadion ging het vroeg in de tweede helft mis voor de ploeg van trainer Michel Vonk, die ruim een halfuur in ondertal opereerde. Myron van Brederode maakte zijn profdebuut.
Bij Jong AZ ontbraken de nodige vaste krachten, waaronder enkele bankzitters in Napels. Bij het Europa League-duel behoorden Kenzo Goudmijn, Mo Taabouni, Tijs Velthuis en Maxim Gullit tot de wedstrijdselectie. Dat gold ook voor Elber Evora, maar de goalie nam in het Jan Louwers Stadion gewoon plaats onder de lat.
Halve omhaal
Voor rust was Evora met name belangrijk door een halve omhaal van Jacky Donkor te pareren. Aan de overzijde werd Jong AZ onder meer gevaarlijk via Millen Baars, die na een solo omver gelopen werd maar geen penalty kreeg. De grootste kans was voor Richonell Margaret. Hij werd vrijgespeeld door Soulyman Allouch en prikte oog in oog met Ruud Swinkels naast.
Tweede geel
Halverwege stond de brilstand nog op het scorebord, maar vijf minuten na rust keek Jong AZ plots tegen een 2-0 achterstand aan. Bart Biemans schoot raak uit een corner, waarna Jort van der Sande uit een voorzet binnen knikte. Tot overmaat van ramp kreeg basisdebutant Emir Biberoğlu vervolgens zijn tweede gele kaart, waarmee hij ogenschijnlijk zwaar werd bestraft.
Afgekeurd
De piepjonge beloften gingen na de 2-0 nog fanatiek op zoek naar de aansluitingstreffer. Zo ging een vrije trap van Bram Franken rakelings over en schoot Fons Gemmel naast via een Eindhovenaar. Sem Dirks scoorde wel, maar zijn goal werd afgekeurd wegens een vermeende overtreding. Als tiental incasseerde Jong AZ één goal. Deze kwam op naam van Dico Jap Tjong.
Vonk: ‘Meer gogme krijgen’
“In de eerste helft spelen we prima en moeten we op voorsprong komen”, vond Vonk. “We hadden ook recht op een penalty na een overtreding op Millen. Na rust komen we op achterstand, waarbij aan de 2-0 hands voorafgaat, maar de wedstrijd is pas gelopen na de onterechte rode kaart voor Emir en de derde tegengoal die volgt. Wij hebben niet op alles wat hier gebeurt invloed, zoals ook de onterecht afgekeurde goal van Sem. Ik focus me liever op het spel en daarover ben ik best tevreden. Nu nog meer gogme en ervaring krijgen, en je gaat dit soort wedstrijden winnen.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Eindhoven – Jong AZ 3-0 (0-0)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling FC Eindhoven: Ruud Swinkels; Lorenzo van Kleef (73. Flor Van Den Eynden), Mawouna Amevor, Bart Biemans, Jason Bourdouxhe; Brian De Keersmaecker (58. Pieter Bogaers), Jens van Son (73. Maarten Peijnenburg), Dico Jap Tjong; Hugo Botermans (88. Mitchel van Rosmalen), Jort van der Sande, Jacky Donkor (58. Iker Pozo).
Opstelling Jong AZ: Elber Evora; Fons Gemmel, Joey Jacobs, Jorn Berkhout, Sem Dirks; Bram Franken (87. Zico Buurmeester), Des Kunst, Emir Biberoğlu; Millen Baars (73. Yusuf Barasi), Richonell Margaret (78. Myron van Brederode), Soulyman Allouch (87. Tijmen Wildeboer).
Scoreverloop: 47. Biemans 1-0, 49. Van der Sande 2-0, 64. Jap Tjong 3-0.
Gele kaarten: Van Kleef, Van Son (FC Eindhoven).
Rode kaarten: 59. Biberoğlu (Jong AZ, 2x geel) Scheidsrechter: Jesse Rozendal. bron: az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl