Jong AZ vrijdagavond naar Eindhoven

Zaanstad- Jong AZ vervolgt de competitie vrijdag in Noord-Brabant. De ploeg van trainer Michel Vonk gaat dan op bezoek bij FC Eindhoven. Het duel in het Jan Louwers Stadion – waar geen publiek is toegestaan – begint om 21:00 uur.
De Alkmaarders leden maandag een ruime nederlaag tegen FC Volendam. Op het AFAS Trainingscomplex kwamen de Palingboeren in de eerste helft al op een 1-4 voorsprong en bouwden dit na rust uit naar 2-6.
Profdebuut
Zico Buurmeester maakte tegen Volendam zijn profdebuut. De jonge middenvelder begon aan de aftrap en maakte de hele wedstrijd vol. Buurmeester was al de elfde debutant in Jong AZ van dit seizoen. Sem Dirks, Quinten Dekkers, Beau Reus, Tijs Velthuis, Fons Gemmel, Elber Evora, Millen Baars, Emir Biberoğlu, Jorn Berkhout en Tijmen Wildeboer gingen hem voor.
Eerste doelpunt
Yusuf Barasi debuteerde maandag in de basiself en scoorde tevens zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. De zeventienjarige Alkmaarder noteerde in de 64e minuut – op aangeven van Des Kunst – de 2-4 op het scorebord. Mo Taabouni was in de eerste helft al trefzeker. Hij maakte in de 28e minuut de 1-3, zijn zevende goal van het seizoen. Soulyman Allouch was hier de aangever.
Europa League
Kenzo Goudmijn, Maxim Gullit, Evora, Velthuis en Taabouni behoren tot de Europa League-selectie van AZ 1. Zij zijn woensdag met de A-selectie afgereisd naar Italië voor het treffen met Napoli.
Eerste periode
Het duel tussen Jong AZ en FC Eindhoven is voor beide teams de laatste van de eerste periode. De blauw-witten bezetten momenteel de dertiende plaats. Jong AZ heeft twee punten minder en staat achttiende.
De Adelaarshorst
Het FC Eindhoven van trainer Ernie Brandts ging zaterdag onderuit tegen Go Ahead Eagles. In De Adelaarshorst werd het 3-0. Eerder werd ook verloren van NEC (6-0) en Telstar (2-3). Duels met Helmond Sport (0-0), Roda JC (3-3) en SBV Excelsior (1-1) bleven gelijk. Tegen Jong FC Utrecht (1-2) en Jong PSV (1-2) kwam de ploeg wel als winnaar uit de strijd.
Mihálik
Jong AZ en de Eindhovenaren stonden zes keer eerder tegenover elkaar. Vier keer won de formatie uit de lichtstad, twee keer de Alkmaarse beloften. De laatste zege van Jong AZ was op 26 april 2019. Toen werd het 0-1 door een benutte strafschop van Ondřej Mihálik.
Arbiter
De wedstrijd staat vrijdag onder leiding van Jesse Rozendal. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Halis Murat Küçükerbir en Jordi Been. Martijn Kieft is aangesteld als vierde official.
Live
Het duel FC Eindhoven – Jong AZ is te volgen via het Twitteraccount van AZ en live te zien op FOX Sports 6.
Derby
Op maandag 2 november speelt Jong AZ in eigen huis de derby tegen Telstar. Dit duel begint om 18:45 uur en is niet toegankelijk voor publiek.
Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
FC Volendam – FC Dordrecht
Jong FC Utrecht – TOP Oss
MVV Maastricht – Jong Ajax
NEC – Go Ahead Eagles
Telstar – Helmond Sport
Almere City FC – NAC Breda
SC Cambuur – Roda JC
De Graafschap – Jong PSV
FC Den Bosch – SBV Excelsior
FC Eindhoven – Jong AZ

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl