Zaanstad- Jong AZ krijgt bezoek uit Volendam

Zaanstad- Jong AZ wacht zijn tweede opeenvolgende derby. Nadat vrijdag Jong Ajax de opponent was, neemt de ploeg van trainer Michel Vonk het maandag op tegen FC Volendam. Het duel op het AFAS Trainingscomplex – dat niet toegankelijk is voor publiek – begint om 21:00 uur.
Het treffen met de Amsterdamse beloften leverde Jong AZ niet het gewenste resultaat. Op De Toekomst werd met 3-2 verloren. Peer Koopmeiners opende de score, maar Jong Ajax deed al snel iets terug. De thuisploeg – die kort na de 1-1 met tien man kwam te staan – liep hierna uit naar 3-1. Richonell Margaret bracht de spanning terug en Jong AZ kreeg kansen op meer. Het overwicht werd echter niet omgezet in extra doelpunten.
Eerste goal
Koopmeiners maakte tegen Jong Ajax zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. De aanvoerder van Jong AZ profiteerde van balverlies en schoot van buiten het strafschopgebied raak. Margaret kwam met zijn treffer voor het eerst dit seizoen op het scoreformulier. De spits – vorig jaar vier keer trefzeker – haalde op aangeven van Koopmeiners met succes de trekker over.
Basisdebuut
Millen Baars en Jorn Berkhout maakten in Amsterdam hun basisdebuut. Ook voor Tijmen Wildeboer was het ondanks het resultaat een speciale avond. De aanvaller werd in de 59e minuut gebracht en debuteerde daarmee in het betaald voetbal.
Tweede zege
FC Volendam boekte vrijdag zijn tweede zege van het seizoen. In het Kras Stadion werd Jong PSV met 5-1 verslagen. Eerder won de ploeg van trainer Wim Jonk met 0-1 van Helmond Sport. Duels met Telstar (2-2), Go Ahead Eagles (0-0) en Roda JC (1-1) bleven gelijk, van Jong FC Utrecht (0-1) en NEC (1-3) werd verloren.
Reus, Doodeman en Roggeveen
Jong AZ-goalie Beau Reus heeft een verleden bij FC Volendam. De achttienjarige Horinees speelde in de jeugd van de oranjehemden en vertrok in 2015 naar AZ. FC Volendam beschikt op zijn beurt over twee spelers die de omgekeerde weg bewandelden: Nick Doodeman en Joey Roggeveen. Doodeman was actief in de AZ Jeugdopleiding en tekende in 2017 in het vissersdorp. Roggeveen maakte bij Jong AZ zijn profdebuut, alvorens hij naar Volendam vertrok.
Vejinović
Marko Vejinović houdt bij FC Volendam zijn conditie op peil. De middenvelder doorliep de AZ Jeugdopleiding en speelde van 2008 tot en met 2009 en later van 2017 tot en met 2019 voor AZ 1. Hierna vertrok hij naar het Poolse Arka Gdynia, waar hij deze zomer zijn contract liet ontbinden. Vejinović is momenteel clubloos en trainde eerder ook mee bij Jong AZ.
Internazionale en AEK Athene
De Palingboeren versterkten zich vlak voor het sluiten van de transfermarkt met twee spitsen. Samuele Mulattieri wordt gehuurd van Internazionale, terwijl Giannis Iatroudis met een vergelijkbare deal overkwam van AEK Athene. Zij maakten tegen Jong PSV hun debuut en waren beiden direct goed voor een goal.
Ferdy Druijf
Jong AZ wacht nog altijd op zijn eerste overwinning op FC Volendam. De Alkmaarse beloften troffen de wijdbroeken zes keer eerder. Drie keer bleef het gelijk en even zo vaak werd er verloren. Afgelopen seizoen hielden de ploegen elkaar op het AFAS Trainingscomplex in balans. Ferdy Druijf maakte toen in de 87e minuut een vroege voorsprong van de bezoekers ongedaan: 1-1.
Arbiter
De wedstrijd staat maandag onder leiding van Laurens Gerrets. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Alwin Steeg en Jari de Koning. Preston Henshuijs is aangesteld als vierde official.
Live
Het treffen tussen Jong AZ en FC Volendam is te volgen via het Twitterkanaal van AZ en live te zien op FOX Sports 2.
Volgende week
Komende vrijdag komt Jong AZ weer in actie. Dan gaat de ploeg op bezoek bij FC Eindhoven. Het duel in het Jan Louwers Stadion begint om 21:00 uur. Ook hier is door de coronamaatregelen geen publiek toegestaan.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl