Jong AZ onderuit op De Toekomst

Amsterdam- Jong AZ is er vrijdag niet in geslaagd een positief resultaat over te houden aan de derby tegen Jong Ajax. Op De Toekomst wisten de Alkmaarders in overtal een zwaar overwicht niet uit te buiten: 3-2. Tijmen Wildeboer maakte zijn debuut in het betaald voetbal.
Jong AZ kwam goed uit de startblokken en scoorde direct via Richonell Margaret, maar de goal van de spits werd wegens buitenspel afgekeurd. Een minuut later zette Peer Koopmeiners alsnog de 0-1 op het scorebord. Hij schoot van net buiten het strafschopgebied raak, zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal.
Natrappen
Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong, want binnen het kwartier trok Enric Llansana de stand gelijk. Uit een vrije trap liet de verdediger met een harde kopbal AZ-goalie Elber Evora kansloos. Niet veel later moest echter ook de thuisploeg een tegenvaller incasseren, toen Victor Jensen voor natrappen direct rood kreeg.
Kruising
Tegen het tiental voerde Jong AZ de druk op en was Koopmeiners dichtbij zijn tweede met een uithaal die op de kruising uiteenspatte. Ook Mo Taabouni kreeg een aardige kans, maar op slag van rust was het Jong Ajax dat via Brian Brobbey toesloeg. Vroeg in de tweede helft zorgde de spits ook voor 3-1. Hij benutte een penalty gegeven nadat hij ogenschijnlijk een schwalbe maakte.
Aansluitingstreffer
De Alkmaarse beloften knokten zich snel weer terug in de wedstrijd. Werd een schot van Kenzo Goudmijn nog knap gepareerd door Dominik Kotarski, daar zorgde Margaret wel voor de aansluitingstreffer. Na een inspeelpass van de sterk spelende Koopmeiners schoot de spits via een Ajacied raak.
Paal
Na de 3-2 had Jong AZ nog ruim een halfuur om de achterstand weg te poetsen en aan kansen geen gebrek. Soulyman Allouch was dreigend, pogingen van Iman Griffith en Wildeboer gingen recht op Kotarski af, Jorn Berkhout en Maxim Gullit probeerden het van afstand en Margaret prikte net naast. Het dichtstbij was Wildeboer. Hij leek zijn debuut op te luisteren met een goal, maar zag zijn schot twee keer op de paal gaan en wonderwel niet tegen de touwen.
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong Ajax – Jong AZ 3-2 (2-1)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Jong Ajax: Dominik Kotarski; Devyne Rensch, Enric Llansana, Naraysho Kasanwirjo, Terrence Douglas; Youri Regeer, Victor Jensen, Alex Mendez (88. Nordin Musampa); Max de Waal (70. Jaymillio Pinas), Brian Brobbey, Giovanni (70. Sontje Hansen, 90+6. Ar’jany Martha). 
Opstelling Jong AZ: Elber Evora; Joey Jacobs (59. Tijmen Wildeboer), Jorn Berkhout, Tijs Velthuis, Maxim Gullit; Peer Koopmeiners, Mo Taabouni, Kenzo Goudmijn; Millen Baars (59. Iman Griffith), Richonell Margaret, Soulyman Allouch.
Scoreverloop: 7. Koopmeiners 0-1, 14. Llansana 1-1, 42. Brobbey 2-1, 50. Brobbey 3-1 (pen.), 58. Margaret 3-2.
Gele kaarten: Llansana, Douglas, Regeer, Brobbey (Jong Ajax), Goudmijn, Evora, Berkhout, Velthuis (Jong AZ).
Rode kaarten: 22. Jensen (Jong Ajax).
Scheidsrechter: Edgar Bijl.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl