Zaterdagteams Fortuna-W en RCZ spelen laatste duel

Wormerveer- Uitgerekend op de avond dat de premier vertelt dat het voorlopig over zal moeten zijn met het sporten voor de leeftijdscategorie 18+ wachtte Zaterdag 4e klasser Fortuna Wormerveer en RCZ , beide Zaterdag teams, een inhaalwedstrijd. Louter kijkend naar de eindstand (10-0) zou je kunnen vermoeden dat het een partij van eenrichtings verkeer is geweest. Daarmee zouden we de opponent van hedenavond beslist te kort doen.
Want trainer Adnan Koç (ooit in zijn jeugd spelend bij het toenmalig WFC) heeft een uiterst jong team dat toonde uit het goede hout te zijn gesneden. Vorig jaar nog als onder-19 team opererend nu tussen de ‘grote mannen’ en dan zo’n positieve spelopvatting hebben: chapeau. Een team met groeipotentie. Waar weinig verwacht werd qua resultaat werd toch met 3-6 van vv Jisp gewonnen, met 2-2 geremiseerd tegen De Wherevogels en ondanks goed partij geven echter toch met 0-3 verloren van vvv Westzaan.
Voorafgaand aan de partij werd de balzuil van de Wormerveerders officieel in gebruik genomen. Het duo Wim Stam/Fred Boon heeft daar een knap staaltje houtwerk afgeleverd. Bij iedere thuiswedstrijd kan op deze manier de wedstrijdbalsponsor in het zonnetje worden gezet.
De jonge brigade van de Racers opende onbevangen en had in de doelman een uiterst betrouwbare doelman. Want ondanks het overwicht duurde het nog een kwartier alvorens de R-goalie voor het eerst moest capituleren. Uit een vrije trap van Quinten Klopper (gedreven spelend, maar niet beloond met een goal) was het broer Yannick Klopper die de score opende. Daarna was het de Zaandammer doelverdediger die meerdere malen flink in de weg stond en doelpunten wist te voorkomen.
Op de inzet van de attente Stef Boon had hij geen antwoord. De 2-0 betekende meteen de eerste goal van Stef in het Zaterdagse vlaggenschip. Na een half uur spelen leek een hakje van Yannick Klopper iets op te gaan leveren, maar was Ran nodig om de 3-0 te noteren.
Niet veel later brak Matthijs door, maar trof weer de doelman op zijn pad. De aanval daarna was er een staaltje vakwerk in de kleine ruimte waarna Yannick de 4-0 binnen kon schieten. Nog voor de pauze besloot Ran de ruststand op 5-0 te bepalen.
Na de thee was het meteen al raak in Fortuna voordeel. Een streep van Stef verdween in het net (6-0). Niet veel later was het d gretige Q die een lantaarnpaal als excuus aan gaf voor het missen van een kopbal. In die periode leek RCZ de geest te hebben gevonden en wisten de `mannen van het Jagersveld` een paar aardige aanvallen op te zetten en uit te voeren. Het noopte keeper Bjorn tot een gestrekte actie richting de paal. Na 60 minuten was het toch weer de thuisploeg die het initiatief in handen nam. Dat werd vorm gegeven via een droge knal van Yannick dat via de paal tot 7-0 werd omgezet.
Trainer Marcel wisselde in die fase drie spelers en daarna was het de prima meegekomen Timo die de 8-0 voor zijn rekening nam. Daarmee was de koek nog niet op. Want op aangeven van Damian was het Yannick die er nog twee wist te scoren. Daarmee werd de eindstand op 10-0 bepaald. Daarmee gaan de Wormerveerders aan kop en blijven de Racers hangen in de onderste regionen.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl