Drie punten aftrek voor tweedeklasser FC Zaandam

Zaandam- De Zaandamse zaterdag tweedeklasser FC Zaandam heeft drie punten in mindering gekregen van de KNVB. Dit nadat de club vrijdag avond kenbaar maakte dat het alle wedstrijden voor afgelopen weekend uit het programma haalde. De club wilde, als kleine vereniging een voortrekkersrol pakken, net als rkav Volendam deed. Met de aftrek van de drie punten staat FC Zaandam op een troosteloze laatste plaats met een -1 punt.
Het zaterdag elftal zou zaterdagmiddag tegen koploper HBOK aantreden. Er werd overigens het gehele weekend niet gevoetbald bij de club. Tegenstander HBOK uit ZUnderdorp heeft er overigens geen punten bij gekregen en er lijkt geen sprake van een reglementaire 0-3 overwinning. Dat zou betekenen dat de wedstrijd later zal worden ingehaald.
Voorzitter Ard Jan van Tilborg heeft geen enkel bericht van de KNVB ontvangen volgens de persvoorlichter. Het lijkt erop dat de KNVB zich vasthoudt aan de richtlijnen die het bij de start van het voetbalseizoen heeft gegeven en het afgelasten van de duels valt niet binnen die richtlijnen. Het lijkt erop alsof de bond niet gediend is van het besluite van de Zaandammers. De club laat het hier niet bij zitten en overweegt een advocaat in te schakelen.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl