RCZ op doelsaldo ten koste van RWZ, lijstaanvoerder van vierde klasse B

Ursem- Door met 1-3 van mede concurrent Dynamo te winnen maakt RCZ de naam als titelkandidaat waar. De ploeg deelt na vier wedstrijden met tien punten de koppositie met RWZ en mag zich dus van geluk spreken na het gestolen punt van vorige week in eigen huis tegen medekoploper sv Rood-Wit Zaanstad.
RCZ-trainer Harry Volkers temperde de euforie en weet dat het nog pril in het seizoen is en dat het net zo goed anders had kunnen zijn. Wel kwam zijn ploeg RCZ sterk uit de startblokken tegen Dynamo. Die ploeg had deeerste drie wedstrijden gewonnen en stond samen met Sporting S en Victoria O bovenaan. De thuisploeg had moeite met de druk die RCZ zette maar was gevaarlijk via dode spelmomenten zoals de corner en vrijetrappen. Met kansen over en weer bleef het in de eerste helft 0-0.
In de tweede helft probeerde de Zaandammers de drie gevaarlijke aanvallers van Dynamo te bestrijden door iets in te zakken. Dat pakte voor de Zaandammers prima uit.
Na ruim een uur spelen kwam RCZ op voorsprong, dit na een fout van de keeper die de bal tegen spits Jeremy Kho schoot en de bal het doel in rolde. De thuisploeg had niet lang nodig om de gemaakte fout weg te poetsen want vijf minuten later stond de 1-1 op het scorebord.
RCZ ging vervolgend voor de winst en de bezoekers kwamen uit een corner weer op voorsprong. RCZ èr Cees Kok schoot de bal binnen. Vervolgens zette de thuisploeg wat meer aan met alle risico`s van dien. Er kwam ruimte op de helft van tegenstander Dynamo. Daardoor was het Angelo Filippo die in blessuretijd een eind aan alle twijfel maakte door 1-3 te scoren. Mede door de overwinning van sv Rood-Wit Zaanstad op Victoria O gaat RCZ op doelsaldo fier aan kop. Dit samen met RWZ dat evenveel punten heeft maar een minder doelsaldo.
Foto onderschrift: RCZ en RWZ gaan samen aan kop, gelijke spel van vorige week tussen beide ploegen kostbaar voor RWZ

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl