Zvv Zaanlandia niet opgewassen tegen geroutineerd Sporting Krommenie (zat)

Krommenie- Het vlaggenschip van zaterdag vereniging ZVV Zaanlandia heeft de goede start van de competitie in de derde wedstrijd van de competitie niet kunnen doortrekken. In de eerste helft deden de Zaandammers zeker niet onder voor het geroutineerde zaterdag eerste elftal van Sporting Krommenie. Na een vroege tegengoal in de beginfase herpakten de Zaandammers zich. Na een kwartier spelen kwam het op 1-1. In de veertigste minuut werd verdiend de voorsprong gepakt en werd het lichte overwicht in een doelpunt omgezet. Het leek erop dat de bezoekers hierdoor met een 1-2 voorsprong gingen rusten. In de slotminuut moest het toch nog door onoplettendheid in de defensie de gelijkmaker toestaan. In de stromende regen en een 2-2 ruststand dropen de spelers af richting de nog geopende kleedkamers op het Provily Sportpark in Krommenie.
In de tweede helft trok de thuisploeg aan het kortste eind. Zvv Zaanlandia moest toezien hoe de goed georganiseerde ploeg van de Krommenieërs, ondanks het vlak voor rust uitvallen van dragende spelers Clement Ypma en Leon van der Bijl, de overwinning boekte. In een boeiend gevecht won Sporting Krommenie toch wel verdiend met 4-2 en blijft het meedoen in de subtop van de zaterdag vierdeklasse.
Na het nipte verlies van twee weken geleden tegen titelkandidaat Fortuna-Wormerveer zaterdag 1 blijkt ook Sporting Krommenie een formatie te hebben die als subtopper in het linker rijtje moet kunnen blijven meedoen. Voor wat betreft zvv Zaanlandia betrof het de eerste nederlaag van het seizoen, maar weet de ploeg van trainer Johan van Wort inmiddels wel waar het staat. Dinsdag avond 13 oktober staan de `zwartjes`wederom aan de aftrap, dit keer als favoriet in de wedstrijd tegen plaatsgenoot sv Rood-Wit Zaanstad (zat).

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl