Toenemend aantal coronabesmettingen zorgt ook voor meer vervallen duels

Zaanstad- Het toenemend aantal gevallen van corona besmettingen zorgt ook voor meer afgelaste duels.
Er gingen de afgelopen week geluiden over het eventueel stilleggen van de competities maar toch werd er door gevoetbald. Er werd ondanks het slechte weer en de hevige regenval bijna overal toch gewoon gevoetbald. Vrijdag avond was er nog de 7 tegen 7 35+ veteranencompetitie bij tal van Zaanse clubs.
Al dan wel of niet met geopende kleedkamers. Toch zijn er clubs die niet willen of kunnen voetballen. Daardoor zijn er diverse duels afgelast. Dit gebeurt veelal bij de grotere verenigingen. SVA in Assendelft bijvoorbeeld, kampt met behoorlijk wat besmettings gevallen bij spelers en trainers.
Tal van trainers en begeleiders dienden in thuisquarantaine te blijven. Ondanks dat ook minder grote verenigingen kondigde aan te stoppen met voetballen. Opmerkelijk was de beslissing gisteravond van voorzitter Ard-Jan van Tilburg. FC Zaandam kondigde daarmee aan om het voorbeeld van de RKAV Volendam, ook zo`n vreselijk grote vereniging, te volgen. Gisteravond werd besloten om alle wedstrijden voor dit weekend te schrappen. De Zaandammers willen daarmee een voortrekkersrol hebben en zouden graag zien dat andere verenigingen dit voorbeeld volgen. Ard-Jan van Tilborg is van mening dat de KNVB zijn verantwoordelijkheid niet neemt en vind dat verenigingen een maatschappelijke taak hebben. FC Zaandam 1 zou zaterdagmiddag titelkandidaat HBOK op bezoek krijgen. Dit duel zal verplaatst worden.
Bij FC Zaandam gaat het in elk geval om alle thuiswedstrijden van de club die zijn geschrapt. Het is ook de bedoeling om de uitduels eruit te gooien, maar nog niet alle elftallen zijn bereikt.
Zondag is er overigens bestuursvergadering en wordt er een officieel besluit genomen. Ook de wedstrijd in de 3e divisie tussen het Beverwijkse DEM en OFC is van de baan. De meeste clubs volgen de KNVB wel en blijven voetballen. De Beverwijkers gingen afgelopen woensdag in de beker nog nipt onderuit in Werkendam tegen Kozakken Boys (1-0).
Ook bij Sporting Krommenie dat zondag de derby tegen sc Hercules-Zaandam had moeten spelen waren er wat onzekerheden en corona gevallen waardoor ook die wedstrijd zal komen te vervallen.
Hieronder het overzicht van de wedstrijden voor dit weekend. Het betreft de wedstrijden van Zaterdag 10 oktober 2020 en Zondag 11 oktober 2020. Volgende week heeft de KNVB de vervallen wedstrijden van vorig weekend weer ingeplaned. Zo wordt het vervallen duel ZVV Zaanlandia- sv Rood Wit Zaanstad (zat) dinsdag al gespeeld. Op donderdag 15 oktober staat de derby SVA tegen rkvv Saenden alweer op het programma.
14;00 uur Sporting Krommenie(zat)- zvv Zaanlandia
14;00 uur sv Rood-Wit Zaanstad- vv Jisp
14;30 uur FC Zaandam- HBOK (ivm corona vervallen)
14;30 uur cvv Blauw-Wit W- SDOB (afgelast ivm slechte staat veld)
14;30 uur ZCFC- DEM(zat)
15;00 uur Purmersteyn(zat)- OSV
Zondag 11 oktober 2020
14;00 uur DEM-OFC (ivm corona vervallen)
14;00 uur vv Assendelft- SDZ
14;00 uur vv Knollendam- ZVV Zaandijk
14;00 uur KFC- FC Den Helder
14;00 uur sc Dynamo- RCZ
14;00 uur rkvv Saenden- WSV`30
14;00 uur KSV-SVA
14;30 uur sv Rood-Wit Zaanstad- Victoria O
14;30 uur vvv Westzaan- Sporting S
14;30 uur sc Hercules-Zaandam- Sporting Krommenie (ivm corona vervallen)
14;30 uur AGB- Fortuna- Wormerveer

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl