AZ 0-10 Vomar toernooi zondag van start

Zaanstad- De herfstvakantie staat voor de deur en daarmee ook het jaarlijkse AZ O-10 Vomar Toernooi. Honderden jonge voetballers betreden van zondag tot en met woensdag de velden van het AFAS Trainingscomplex voor het evenement van de AZ Voetbalschool.
“We zijn heel blij dat het toernooi door kan gaan”, vertelt Dennis Zwagerman, organisator van het evenement. “De vorige edities brachten veel spelvreugde en mooie wedstrijden. We gaan ervan uit dat het deze keer niet anders zal zijn en dat de kinderen genieten van hun kennismaking met AZ.”
Beslag op de beker
Iedere dag komen zestien amateurverenigingen – die allen een samenwerking hebben met de AZ Voetbalschool en zijn uitgenodigd door AZ – naar de trainingsgrond in Zaanstad. Zij maken onderling uit wie beslag legt op de beker. Naast het spelen van wedstrijden kan er ook worden deelgenomen aan sprinttests en maakt sponsor Vomar Voordeelmarkt coronaproof teamfoto’s. 
Toeziend oog
De wedstrijden worden afgewerkt onder toeziend oog van de trainers en scouts van AZ. Spelers die positief opvallen tijdens het toernooi maken kans gevraagd te worden voor de AZ Voetbalschool in de Regio, het voortraject van de AZ Jeugdopleiding.
Coronaprotocol
Door de overheidsmaatregelen rond het coronavirus is er geen publiek toegestaan bij het AZ O.10 Vomar Toernooi. Hierin wordt het opgestelde coronaprotocol – dat ook geldt bij wedstrijden van de AZ Jeugd – gehandhaafd. Aanvullend mogen van ieder team maximaal tien spelers en drie begeleiders het complex betreden. Het Family Home en de kleedkamers blijven gesloten.
Gescheiden blijven
De deelnemende teams dienen buiten de wedstrijden om zoveel mogelijk gescheiden te blijven. Tevens wordt spelers en begeleidende staf verzocht thuis te blijven bij corona-gerelateerde klachten, zowel bij zichzelf als in de eigen sociale kring.