Velden net op tijd bespeelbaar voor Fortuna Wormerveer O-23 tegen Wooter Academy

Wormerveer- Alle pompen doen weer wat zij behoren te doen. De wind waait lekker. Pluvius doet een middag en hopelijk alvast een avondtuk. Kortom: er kan en mag weer getraind gaan worden op de Fortuna Wormerveer landerijen.
En vanavond spelen de Fortuna Wormerveer Jong Senioren ook nog eens een uiterst aantrekkelijke partij tegen de Wooter Academy. De aanvang van dit duel is vanavond om 20.00 uur. Probleem is echter dat er bij deze wedstrijd geen toeschouwers aanwezig mogen zijn. Vanavond zullen de Wormerveerders meer tegenstand krijgen dan de laatste oefenpot tegen de Alkmaarsche Boys 1; die wedstrijd werd bij een riante voorsprong van de jongelingen uit Wormerveer uit eigen belang van de Alkmaarders tien minuten voor tijd maar afgeblazen.
Wie de naam Wooter leest moet, zo gokken wij als redactie, meteen denken aan Nordin. Klopt helemaal! Met dank aan Wikipedia even iets over zijn achtergrond:
Nordin Sibadich Wooter begon in de jeugd bij OSV en AVV Zeeburgia voor hij in de jeugdopleiding van AFC Ajax kwam. Hij kwam in het eerste elftal ten tijde van de successen tussen 1994 en 1996 waarbij hij met het team onder meer tweemaal landskampioen werd en de UEFA Champions League won. Op 17 april 1996 wist Wooter als eerste tiener ooit te scoren in een halve finale van de UEFA Champions League. Dit gebeurde tijdens het seizoen 1995/96 in de uitwedstrijd tegen Panathinaikos FC, waarin Wooter na twee eerdere doelpunten van Jari Litmanen, het derde en laatste doelpunt maakte. In 1997 ging hij naar Real Zaragoza en tussen 1999 en 2002 kwam hij uit voor Watford FC. Na korte periodes bij RBC Roosendaal en SC Braga was hij in 2004 succesvol bij Anorthosis Famagusta op Cyprus. Hij werd gedurende het seizoen 2004/05 overgenomen door Panathinaikos FC. In het seizoen 2006/07 speelde hij voor Sivasspor en een seizoen later beëindigde hij zijn spelersloopbaan bij AEK Larnaca.
Van 2010 tot 2012 was hij voorzitter van FC New Amsterdam, voortgekomen uit het in 2004 uit een fusie ontstane SC Nieuwendam en zijn organisatie ‘Masters of the Game’, waarbij hij samenwerkt met onder meer zijn voormalige Ajax-teamgenoten Kiki Musampa en Tarik Oulida. In 2011 werd hij failliet verklaard[2] en de club volgde een jaar later. Sinds 2012 is hij werkzaam als techniektrainer voor de jongste jeugdspelers bij Ajax. In januari 2019 werd hij aangesteld als trainer van FC Lienden.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl