Tegenvallend ZCFC verliest in Castricum van nieuwe koploper

Castricum- Het Zaanse oranje staat na drie speelrondes op de voorlaatste plaats in de competitie, afgelopen zaterdag verloren zij met 3-1 van FC Castricum de nieuwe lijstaanvoerder in de 3e klasse -A.
Vorige week in de thuiswedstrijd werd het eerste punt gepakt, dit in de 1-1 thuiswedstrijd tegen ADO`20 zaterdag. In de eerste wedstrijd gingen de Zaandammers in Rijsenhout met 3-0 onderuit bij SCW. De formatie van voormalig FC Castricum trainer Willem Zeijlmans, dit seizoen weer bij ZCFC, is teleurstellend gestart.
Na 3 minuten spelen was er al de eerste kans voor FC Castricum, Ward Haak geeft een scherpe pass naar Max Lodewijks die zijn schot gekeerd zag worden door de keeper van ZCFC, nog geen minuut later is het Erwin van Velzen die aangespeeld werd door Carlo Vrijburg die zijn schot gepareerd zag worden door goed uitkomen van de keeper.
Tegen de verhouding in komt ZCFC op voorsprong, counter over links, Tom Luckfiel speelde de geheel vrijstaande Jens Winkel in die met een bekeken schuiver de stand op 0-1 zet, het is nog geen 2 minuten later dat FC Castricum de stand weer gelijk trekt, Jesse Verbeek speelde zich vrij over rechts, legt de bal terug op Ernst Buijnsters die zich wrikt door twee verdedigers en het prima afmaakt, 1-1.
De machine van de club begon op volle toeren te draaien, verdedigend stond FC Castricum erg sterk, ZCFC werd veelvuldig onder druk gezet en daardoor teruggedrongen op eigen helft, helaas vertaalde dit voor rust niet in doelpunten.
Na rust kwam FC Castricum al snel op voorsprong. Sebastiaan Weber speelt na verschillende spelers voorbij te hebben gespeeld Carlo Vrijburg in, die zijn schot, verkeerd ingeschat door de keeper van ZCFC, in het net zag belanden 2-1.
ZCFC herpakte zich en probeerde er alles aan te doen om terug te komen, tot twee keer aan toe kwam de goed spelende Tom Luckfiel gevaarlijk voor het doel, in eerste instantie werd zijn schot er prima uitgetikt door Lars Beukers, de tweede keer kon Jeroen Mooij net de bal weg tikken voordat hij in een open doel de bal kon schieten.
In de 76 minuut gaat de goalie van ZCFC de fout in om de bal verkeerd aan te nemen, de goed oplettende Elario Zweet is er als de kippen bij en weet het prima af te maken, 3-1, Hierna was de wedstrijd gespeeld, bij ZCFC was de dreun goed aangekomen.
Van: Joop Bakker

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl