Rode kaart nekt FC Zaandam in duel met koploper FC Aalsmeer

Aalsmeer- In Aalsmeer stonden zaterdag middag twee fusieclubs tegenover elkaar. De ene fusie klop als koploper en de ander in de onderste regionen met slechts 1 punt. Het verschil was minimaal zichtbaar maar het geluk was aan de zijde van de koploper.
Waar normaal gesproken veel supporters aanwezig zijn heeft de KNVB besloten om geen enkele toeschouwers toe te laten op het complex van FC Aalsmeer. Voor de spelers zal het verder een zorg zijn want die zijn inmiddels wel gewend om zonder toeschouwers te spelen. FC Aalsmeer is ook een van de favorieten voor de titel in de 2e klasse A dus voor de ploeg van Iwan Axwijk dan ook geen lekker programma om de starten tegen AMVJ, FC Aalsmeer en volgende week het thuisduel tegen HBOK in het vooruitzicht. Na 5 minuten gespeeld te hebben waren de plannen van de Zaandammers al weer hetzelfde als in de vorige duels, de achtervolging inzetten. Mike Dam maakte de vroege gewenste treffer voor FC Aalsmeer. Nadat Serdar Öztürk een mooie kans op de 1-1 liet liggen kwamen de Zaandammers met 10 man te staan na een rode kaart voor Hatim El Abbasi in de 15e minuut.
FC Zaandam speelde met 10 man beter dan met 11 man maar moesten toch toezien dat FC Aalsmeer in de 35e minuut op een 2-0 voorsprong kwam nadat keeper Jory Witlam de bal los liet en spits Calvin Valies (ex Telstar en OFC) de stand om 2-0 kon brengen. Na wat kansjes over en weer werd de ruststand van 2-0 bereikt. Wie dacht dat de wedstrijd gelopen zou zijn kwam bedrogen uit. Na een overtreding
op Serdar Ozturk, binnen de 16 mocht Ozturk zelf aanleggen voor de penalty en stuurde de
keeper de verkeerde kant op. Het werd weer een wedstrijd met een minimale voorsprong van 2-1 voor de koploper. De 2e helft met een man minder voor de Zaandammers leverde de bezoekers strijd voor elke meter. Was het FC Zaandam dat via Lars van Vliet met een kopbal de kans op de 2-2 liet liggen zo kon het verkeren dat de thuisclub, zei het een tikkeltje onverdiend via Rachid el Yaghn de 3-1 op het
scorebord kon zetten. Dit wel nadat de thuisploeg ook al het houtwerk eens getest had. Met nog een aantal minuten op de klok was dit een enorme mokerslag voor de hard werkende Zaandammers. Dyllan Ahinful werd gewisseld voor Dilshan Fong. Ndat Gino Soolsma in de 66e minuut zijn eerste gele kaart had ontvangen kreeg Gino
in de blessuretijd zijn tweede gele kaart en mocht ook hij iets eerder douchen dan zijn
teamgenoten. Elias Clement kwam ook nog in het veld voor Brian Klein Reesink. Volgende week zaterdag komt er wederom een kanshebber voor de titel HBOK op bezoek in Zaandam.
1-0 Mike Dam (FC Aalsmeer​)
2-0 Calvin Valies (FC Aalsmeer)
2-1 Serdar Öztürk (FC Zaandam)
3-1 Rachid el Yaghn (FC Aalsmeer)
Opstelling FC Zaandam:
Jory Witlam. Gino Soolsma Lars van Vliet Brian Klein Reesink 86e minuut Elias
Clement. Mounir Raji, Hatim el Abbassi. Dyllan Ahinful 80e minuut Dilshan Fong.
Lucas Wijkstra. Zino Hartgers .Cerezo Hartgers. Serdar Öztürk
Wisselspelers: Elias Clement. Bodey Simons. Bodhi Smis, Dilshan Fon

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl