cvv Blauw-Wit W virtueel koploper na 0-3 winst op vvv Westzaan (zat)

Westzaan- Zaterdagmiddag 3 oktober stond voor CVV Blauw-Wit 1 de derby tegen vvv Westzaan op het programma. Bij winst van de Westknollendammers zou met een beetje geluk de koppositie kunnen worden gepakt wist de ploeg van Pieter van Netten. Mede doordat er een aantal concurrenten (zvv Zaanlandia en Fortuna W zaterdag) vanwege corona verschijnselen niet in aktie zouden komen. Vorig seizoen werd deze wedstrijd door Blauw Wit W nog met 1-0 verloren door een dubieuze strafschop.
Aan de start bleek vvv Westzaan zaterdag 1 qua team vrijwel hetzelfde gebleven. Wel kende vvv Westzaan Rens Wit als versterking. Hij kreeg vorige week nog zijn afscheid bij vvv Westzaan zondag 1 als `pupil van de week. Een hilarische stunt van de Westzaners die een goed gevoel voor humor hebben.
De eerste helft was van beide ploegen niet al te best. Door de regen was het een zeer glad kunstgrasveld en daar hadden beide elftallen zichtbaar moeite mee. vvv Westzaan, een ervaren maar goed voetballende ploeg, had in de 1e helft een licht overwicht maar vergat vlak voor rust op voorsprong te komen (een bal werd van de lijn gehaald). Na rust begon cvv Blauw-Wit een stuk sterker en nam het meer het initiatief. vvv Westzaan had moeite met het vroeg druk zetten door Blauw-Wit op hun helft. Daan Brouwer (invaller vlak na rust) had daar een belangrijk aandeel in. Hij was betrokken bij de 0-1 na een klein uur spelen. Een goede voorzet van Bas Koenen werd binnengetikt door Mohammed Bourchid. Een kleine 10 minuten later kwam de tweede assist op naam van Koenen. Zijn corner werd goed binnengeknikt door Jesper van Houts. Daarmee was de wedstrijd beslist. In de blessuretijd zorgde Quint de Graaf met een geplaatst schot van buiten de 16 meter nog voor het slotakkoord. De Westknollendammers haalden 9 punten uit 3 gespeelde wedstrijdenen gaan daarmee tijdelijk aan kop. Volgende week komt het sterke geachte S.D.O.B.uit Broek in Waterland op bezoek en dan kan zaterdagploeg Blauw Wit W echt concluderen of het 4e klasse top waardig is.
Foto: Theo van Vlaanderen

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl