Jong AZ ontvangt MVV

Jong AZ krijgt vrijdag bezoek uit Limburg. Op het AFAS Trainingscomplex speelt de ploeg van trainer Michel Vonk tegen MVV Maastricht. Het duel – waarbij door de coronamaatregelen geen publiek aanwezig mag zijn – begint om 21:00 uur.
De Alkmaarders gingen afgelopen vrijdag onderuit tegen FC Dordrecht. In het Riwal Hoogwerkers Stadion was Jong AZ de bovenliggende partij, maar werd desondanks met 2-0 verloren. Dit mede doordat Fons Gemmel tien minuten voor rust al zijn tweede gele kaart kreeg. Kevin Jansen zette de Schapenkoppen vlak voor de pauze op voorsprong, waarna Julius Bliek de wedstrijd in de laatste minuten besliste.
Geschorst
Gemmel is geschorst voor het treffen met MVV. De negentienjarige vleugelverdediger debuteerde dit seizoen in het profvoetbal en kwam al drie keer in actie. In al deze duels startte hij in de basis.
Niet trefzeker
De nederlaag tegen FC Dordrecht was het eerste duel van dit seizoen waarin Jong AZ niet trefzeker was. Hoewel eerdere wedstrijden tegen NAC Breda en Jong PSV ook verloren gingen, verscheen hier wel steeds een AZ’er op het scoreformulier.
Einde reeks
Jong AZ zag in Dordrecht tevens een reeks van twee opeenvolgende zeges ten einde komen. De beloften wonnen eerder met 1-2 van Jong FC Utrecht en dienden titelkandidaat De Graafschap een sensationele 7-3 nederlaag toe.
Wisselvallig begin
Het MVV van trainer Darije Kalezić boekte vorige week zijn tweede overwinning. In stadion De Geusselt werd TOP Oss met 3-0 verslagen door doelpunten van Joeri Schroijen (2x) en Joy-Lance Mickels. De Sterrendragers kennen een wisselvallig begin van het seizoen. Het openingsduel met Almere City FC bleef doelpuntloos. Van SC Cambuur (1-7) en FC Den Bosch (2-0) werd verloren.
Verhulst
Hobie Verhulst verruilde AZ in 2014 voor MVV. De sluitpost speelde hier één seizoen, alvorens hij naar FC Volendam vertrok. Via de Palingboeren en later Go Ahead Eagles keerde het jeugdexponent deze zomer terug bij AZ.
Salasiwa
Gaston Salasiwa heeft een verleden in Alkmaar. De verdediger van MVV doorliep de AZ Jeugdopleiding en reikte tot de beloften. Na een verhuurperiode bij Telstar vertrok hij in 2009 bij AZ. Na periodes bij het Indonesische Bintang Medan, nogmaals Telstar, Almere City FC en het Noorse Notodden FK tekende hij onlangs in Maastricht.
Van Bommel
Thomas van Bommel maakt dit seizoen deel uit van de Maastrichtse hoofdmacht. De zoon van Mark van Bommel – voormalig speler van onder meer FC Barcelona, AC Milan, FC Bayern München en 79-voudig international van Oranje – komt uit de jeugdopleiding van MVV.
Duin
Jelle Duin is dit seizoen verhuurd aan MVV. De 21-jarige aanvaller uit Heemstede speelde al vier wedstrijden voor de Limburgers. Daarin behoorde de AZ’er drie keer tot de basiself en was hij eenmaal trefzeker. In het met 1-2 gewonnen duel met Telstar maakte hij uit een penalty de openingstreffer.
Stap naar MVV
Naast Salasiwa en Duin maakten acht anderen de stap naar MVV. Zo werden onder meer Mike Havekotte (ADO Den Haag), Bill Lathouwers (Royal Antwerp) en Simo Stavitski (SM Caen) aangetrokken. Daartegenover staat het vertrek van negen spelers, waaronder Nigel Bertrams (FC Groningen), Joshua Holtby (Victoria Arnoldsweiler) en Marnick Vermijl (KVV Thes Sport).
Zaans verleden
MVV’er Kai Heerings keert vrijdag terug in de streek waar hij opgroeide. De dertigjarige verdediger speelde in zijn jonge jaren voor de Zaandamse amateurverenigingen RCZ en Zilvermeeuwen.
Doelpuntrijk
De onderlinge resultaten tussen Jong AZ en MVV zijn in balans. Beide ploegen wonnen twee wedstrijden, één keer bleef het gelijk. Op 8 november 2019 boekte Jong AZ zijn laatste overwinning op de Maastrichters. In een doelpuntrijk treffen werd het 3-2. Félix Correia, Des Kunst en Richonell Margaret waren trefzeker.
Arbiter
De wedstrijd staat vrijdag onder leiding van Alex Bos. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Frans Ozinga en Bram Vervoorn. Luuk Timmer is aangesteld als vierde official.
Beloftenclash
Op 16 oktober reist Jong AZ af naar Amsterdam voor een beloftenclash met Jong Ajax. Drie dagen later speelt de ploeg weer in eigen huis. Dan komt FC Volendam op bezoek. Door de coronamaatregelen in het voetbal is deze wedstrijd niet toegankelijk voor publiek.
Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
Go Ahead Eagles – Jong FC Utrecht
Jong PSV – Telstar
Jong AZ – MVV Maastricht
NAC Breda – Jong Ajax
Zaterdag:
NEC – FC Eindhoven
Zondag:
Roda JC – FC Volendam
Maandag:
SBV Excelsior – De Graafschap
Helmond Sport – SC Cambuur
Dinsdag:
FC Den Bosch – Almere City FC
Helmond Sport – SC Cambuur

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl