Fusie ZVV Zaanlandia en FC Zaandam nu echt op komst?

Zaandam- Daar waar huidige zaterdagclub Z.V.V Zaanlandia enkele jaren geleden afhaakte bij de fusiegesprekken die plaatsvonden tussen Zilvermeeuwen, Hellas Sport en de `zwartjes` stemden de leden van laatstgenoemde vereniging tijdens de Buitengewone Algemene Ledenvergadering van maandag avond 28 september jongstleden voor om door te gaan met de mogelijke fusie. Centraal op de agenda van die bijeenkomsten stond slechts enkel het voorstel om de fusiemogelijkheden tussen de buren FC Zaandam en z.v.v. Zaanlandia nader uit te werken. Gemeente Zaanstad wil op de grond van het huidige Z.V.V. Zaanlandia complex woningen bouwen. Aan het Oostzijderveld komen ruim 500 woningen. In de hoek waar menig tennisser en voetballer zijn stappen heeft gezet zal binnenkort een nieuwbouw woonwijk verrijzen. De straten zullen er namen van voorvechters van diversiteit en gelijke rechten krijgen. Zo zal de eerste regenboogwijk van Nederland in Zaandam straks een feit zijn.
Op het huidige complex van FC Zaandam het `Sportpark Hoornseveld` zou de nieuwe fusieclub zich in de nabije toekomst dan moeten gaan vestigen. Er van uitgaande dat de fusie akkoord bevonden wordt want eind 2020 begint de nieuwbouw en projectontwikkeling onder de naam Oostzijdepark al.
Begin juli hebben de besturen van FC Zaandam en Z.V.V. Zaanlandia de leden geïnformeerd over de verkennende gesprekken met elkaar. Het doel van deze verkennende gesprekken was om te beoordelen of er binnen de beide besturen voldoende draagvlak aanwezig was om de mogelijkheden te onderzoeken van een toekomstige fusie tussen beide verenigingen. Gelijktijdig is aangegeven dat er voldoende draagvlak moet zijn onder de leden om de mogelijkheden van een fusie verder te onderzoeken.
Omdat een positief besluit werd genomen zal er in de komende maanden een fusievoorstel tussen FC Zaandam en z.v.v. Zaanlandia worden uitgewerkt middels het instellen van werkgroepen. Dit fusievoorstel zal vervolgens in een Buitengewone Algemene Ledenvergadering te houden in december 2020 aan de leden worden voorgelegd. Het is dan ook de Buitengewone Algemene Ledenvergadering van december 2020 waarin (pas) definitief wordt besloten of de fusie al dan niet daadwerkelijk doorgang kan vinden.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl