vv Jisp doet flink onder voor cvv Blauw-Wit W

Westknollendam- Na de ruime zege tegen De Wherevogels in Purmerend (0-5) stond het eerste elftal van cvv Blauw Wit W uiteraard in het linkerrijtje. Om die positie te handhaven moest zaterdag in de derby gewonnen worden van streekgenoot vv Jisp dat het eerste duel verloor en zeker niet tot de favorieten van de zaterdag vierdeklasse behoort. Hoewel het vuurwerk voor de wedstrijd een derbygevoel moest aanwakkeren was daar binnen de lijnen weinig van te merken. CVV Blauw-Wit 1 won dik verdiend met 4-1 van de bezoekers uit Jisp en is daarmee ook na ronde 2 één van de aanvoerders van de ranglijst.
De rook die uit rookpotten kwamen waren nog niet opgetrokken of de 1-0 stond al op het notitieblokje van de scheidsrechter. Uit een corner van Bas Koenen was het Quint de Graaf die zeer oplettend, maar vogelvrij, de 1-0 binnenkopte. Een prettig begin voor de Westknollendammers. Het bezoekende vv Jisp had wat meer moeite om te ontdooien en speelde in de beginfase bijzonder slordig en zonder inspiratie. cvv Blauw-Wit had de touwtjes stevig in handen en dat vertaalde zich naar veel kansen. Veelal vanuit hetzelfde recept. De ijzersterke Thomas van Eig als aanspeelpunt en de beweging daaromheen. Het duurde 19 minuten en vier uitgespeelde kansen verder voordat de logische 2-0 viel. Het was de oplettende Bas Koenen die met zijn wapen, het geplaatste schot een prima rebound verzilverde. vv Jisp hield moeite met Blauw-Wit en had letterlijk handen en voeten nodig om de score niet te laten oplopen. De ploeg van Peter Tania had in de keeper de uitblinker en mocht hem dankbaar zijn dat hij met kunst en vliegwerk de 3-0 wist uit te stellen tot de 44e minuut. Het was wederom Thomas van Eig die te sterk was voor zijn verdediger en slechts door ruw vasthouden tegengehouden kon worden. Een terechte penalty was het gevolg die koelbloedig werd afgemaakt door Thomas van Eig zelf. De 3-0 ruststand was terecht, zonder dat Blauw-Wit daar diep voor in de buidel hoefden te tasten.
De tussenstand voorspelde een makkelijk vervolg na de pauze. Met Dalian voor Leon op rechts kabbelde de wedstrijd voort in hetzelfde spelbeeld. Een beter Blauw-Wit en een zeer tegenvallend vv Jisp, of had het één met het ander te maken? Enfin, een heel spectaculair duel werd het zaterdag middag niet. In de 60e minuut maakte dribbelkoning Mohamed Bourchid voor de Blauw-Witten de 4-0 na een goede voorzet van Thomas van Eig. Maar ondanks ruime mogelijkheden bleef het bij deze vierde goal, een prachtig schot van spits Thomas had een beter lot verdiend en eindigde op de lat en bij andere kansen lag het struikelblok van vv Jisp, de keeper, in de weg. In het slotkwartier wist vv Jisp de eer te redden door spits Kevin Zwart. Met twee gespeelde wedstrijden en zes punten is het eerste team van zaterdagvierdeklasser Blauw Wit W goed uit de startblokken gekomen. De weg wordt vervolgd in Westzaan, waar volgende week de plaatselijk vvv de tegenstander is. En ook die ploeg is gestart met twee gespeeld en 6 punten, kortom dat moet volgende week in Westzaan voor beide teams een leuke uitdaging worden.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl