KFC in feestelijke wedstrijd verdiend langs ZAP

Koog aan de Zaan- Onder feestelijke omstandigheden won KFC zondagmidag in eigen huis van ZAP uit Breezand.
Er staat een prachtige tribune op de plaats waar twee jaar geleden de houten hoofdtribune vlam vatte. De tribune werd vernoemd naar Leen Tijsterman, erelid van KFC en al jaren een van de grote hoofdsponsors die KFC al jaren trouw is.
De eerste thuiswedstrijd in de 2e klasse zondag met de nieuwe tribune werd dan ook terecht gewonnen van tegenstander ZAP. Het werd 3-0 maar daar hadden eigenlijk nog wel wat doelpunten extra kunnen vallen. KFC had geen kind aan de ploeg uit Breezand. De Kogers namen vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief en na twintig minuten spelen kwam de ploeg van hoofdtrainer Guillaume Groot op een terechte voorsprong via een doelpunt van Assendelver Stefan Seijs. In de slotfase lukte het KFC pas om de score uit te breiden en kon met een gerust hart de wedstrijd worden uitgespeeld zonder een zenuwslopende slotfase te hoeven ingaan.
Na een uur spelen leek het erop dat KFC de marge kon verdubbelen maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. De Kogers bleven pressie voetbal spelen en hielden druk op de tegenstander. Na een grote mogelijkheid van KFC speler van Den Haring in de 79e minuut, waarbij hij drie man voorbij snelde en uiteindelijk op de keeper stuitte, was het drie minuten later dan toch raak voor de thuisploeg. Aanvaller Ken Ebulue bleef kalm en schoot de bevrijdende 2-0 tegen de touwen. Vlak voor het eindsignaal werd het 3-0 door een eigen doelpunt. Coach Groot vond dat de uitslag groter had mogen zijn maar was al met al een tevreden trainer. Hij was vooral blij voor Leen Tijsterman die hij het zo ontzettend gunde. Speler en sponsor kennen elkaar al jaren want Tijsterman was al betrokken bij de club toen Groot zelf nog in de selectie speelde.
Doelputen: 20. Seijs 1-0, 82. Ebulue 2-0, 90. Bark (e.d.) 3-0.
KFC: Teeuwen; Koster, Gruys, Schoolmeester, Woud; Kroese (70. Vera Vera), Ebulue, Schut (72. Van de Stadt), Van der Vaart; Seijs, Den Haring.
ZAP: Broersen; Langelaan (67. Bark), Huiberts, Dekker, La Croes; Vrenegoor, Pater, Krijger; Groot, Boerman, Van den Bosch.
Foto: Peter Seymour

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl