FC Zaandam in eigen huis onderuit tegen AMVJ

Zaandam- In de tweede klasse zaterdag ontving FC Zaandam zaterdag 26 september het Amstelveense AMVJ. Beide teams speelden vorige week gelijk met 1-1. AMVJ, de grote favoriet voor de titel in 2A, zal niet tevreden terug kijken op het gelijke spel vorige week tegen DVVA. FC Zaandam niet tevreden over het spel van vorige week uit tegen SV Waterwijk maar zeker wel met de instelling van de selectie en het behaalde punt.
De wedstrijden tegen AMVJ zijn altijd lastig voor de Zaandammers maar met de routine in het team en gekoppeld aan hun wedstrijd instelling was het op voorhand zeker niet kansloos. De inzet was zaterdag om te gaan voor een goed resultaat. Dat resultaat voor de mannen van Iwan Axwijk kwam er echter niet.
De eerste fase van de wedstrijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld met meer balbezit voor de bezoekers uit Amstelveen. Na een vlijmscherpe omschakeling bij FC Zaandam was het Cerezo Hartgers die de bal net niet bij de vrijstaande Lucas Wijkstra kon krijgen.
In de 25e minuut weer een prima aanval Van FC Zaandam, het was eerst Cerezo Hartgers die de bal voor het inschieten had en de aanval die nog doorliep bracht Serdar Öztürk een mooie kans op. Aanname met zijn borst en zijn schot op 5 meter van de goal werd prima gestopt door de keeper.
En dan minuut 31, de absolute baas op het veld en uitblinker aan AMVJ zijde, Tim Wulffraat opende de score voor AMVJ met een prachtige aanval. FC Zaandam was even van slag en AMVJ tikte de bal lekker rond. In de 41e minuut was het bijna 0-2 voor AMVJ maar keeper Jory Witlam redde bekwaam.
Diep in blessuretijd moesten de Zaandammmers een duur doelpunt slikken, na een vreemde aanval en geholpen door de verdedigers van FC Zaandam maakte Tim zijn 2e treffer voor AMVJ. 0-2. Daarmee was de ruststand direct bereikt. FC Zaandam was na de thee een stuk scherper dan in de laatste minuten van de 1e helft. Het was na een prima aanval Lucas Wijkstra die alleen voor de keeper de bal hard inschoot maar weer was het de keeper die redding bracht.
AMVJ oogde na de 0-2 een stuk minder scherp en kwamen amper meer aan een goed lopende aanval toe. Uitblinker van de 1e helft Tim Wulffraat kwam ook amper meer in het spel voor. FC Zaandam was ook niet echt bij machte op meer druk te zetten.
De tweede helft was een stuk minder leuk om te aanschouwen. Beide clubs wisselden behoorlijk wat.
Elias Clement kwam erin voor Hatim El Abbassi en Dyllan Ahinful werd gewisseld voor Zino Hartgers.
Het bewijs van een vooral 2e helft matig spelend AMVJ werd bevestigd in de 77e minuut nadat de spits alleen op de keeper mocht afgaan en hier totaal niets uithaalde. Voor de thuisclub werd Gino Soolsma terecht aangewezen al man of the match. Maar FC Zaandam en AMVJ konden de toeschouwers weinig bieden in de 2e helft waardoor het bij 0-2 bleef.
Volgende week speelt FC Zaandam de uitwedstrijd bij Aalsmeer dat samen met HBOK bovenaan staan.
Wederom een zware pot voor de Zaandammers die nog wachten op de eerste overwinning.
Opstelling FC Zaandam
Jory Witlam. Bodhi Smis.72e minuut Bart v/d Woude.Gino Soolsma Brian Klein Reesink. Lars van Vliet. Mounir Raji, Dyllan Ahinful 62e minuut Zino Hartgers Hatim el Abbassi.55e minuut Elias Clement. Lucas Wijkstra..Cerezo Hartgers. Serdar Öztürk
Wissels: Elias Clement, Sinan Ozel, Zino Hartgers, Bart van der Woude
Foto bijschrift: man of the match: Gino Soolsma

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl