Jong AZ onderuit bij Dordrecht

Zaanstad- Jong AZ heeft de zeges op Jong FC Utrecht (1-2) en De Graafschap (7-3) geen passend vervolg gegeven. Vrijdag ging de ploeg van trainer Michel Vonk – die geruime tijd met tien man speelde – met 2-0 onderuit bij FC Dordrecht. 
Mo Taabouni scoorde in de eerste vier wedstrijden vier keer en kreeg al vroeg de kans op een-op-een te blijven lopen. Uit een voorzet van Maxim Gullit schoot hij echter net naast. Het moment van dreiging typeerde wel het eerste kwart van de wedstrijd, waarin Jong AZ de bovenliggende partij was.
Tweede geel
Een kans was er ook voor Richonell Margaret, die na een-twee met Bram Franken op keeper Anthony Swolfs stuitte. Verder werd Kenzo Goudmijn dreigend, maar daarna werden de Schapenkoppen iets beter. In die fase ontstonden enkele bescheiden mogelijkheden. Grotere tegenvaller voor Jong AZ was het wegzenden van Fons Gemmel, die tien minuten voor rust zijn tweede gele kaart kreeg.
Knap herpakt
Na de rode kaart werd aanvankelijk alleen Jong AZ gevaarlijk (een schot van Franken ging net naast), maar op slag van rust moest Beau Reus toch de bal uit het net vissen. Kevin Jansen schoot raak. Ook de eerste kans na rust was voor Dordt, waarna de beloften zich knap herpakten en in ondertal de thuisploeg vol onder druk zetten.
Vizier
Waar maandag nog een zevenklapper werd geproduceerd, had Jong AZ nu het vizier niet op scherp. Swolfs redde op drie afstandsschoten van Taabouni en pogingen van Thijs Oosting en Goudmijn. Joey Jacobs was nog het dichtst bij, toen hij uit een vrije trap van Franken op de paal kopte.
Momentum
Halverwege het tweede bedrijf lag de wedstrijd een paar minuten stil vanwege een kapotte vlag van een assistent-scheidsrechter. Na het hervatten van de wedstrijd was het momentum weg voor Jong AZ, dat niet in staat was er een echt slotoffensief uit te persen en in blessuretijd de 2-0 om de oren kreeg. Julius Bliek kopte raak.
Vonk: ‘Onszelf niet beloond’
“Natuurlijk helpt het niet als je al vroeg met tien man komt te staan, maar desondanks hebben we prima gespeeld”, zei Vonk. “Het is alleen zonde dat we vlak voor rust de 1-0 incasseren en onszelf na rust niet belonen voor ons dominante spel. Er zat dus meer in, maar ik heb de jongens wel een compliment gegeven voor hun werklust en manier van voetballen in ondertal.” 
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Dordrecht – Jong AZ 2-0 (2-0)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling FC Dordrecht: Anthony Swolfs; Jurian Hobbel, Julius Bliek, Kürsad Sürmeli, Matthew Bondswell; Robin Polley, Richie Musaba (79. Nikki Baggerman), Kevin Jansen, Nelson Amadin (79. Bryan Richardson); Kevin Vermeulen, Nikolas Agrafiotis (87. Thomas Schalekamp).
Opstelling Jong AZ: Beau Reus; Fons Gemmel, Peer Koopmeiners, Tijs Velthuis, Maxim Gullit; Bram Franken, Mo Taabouni, Kenzo Goudmijn; Richonell Margaret (37. Joey Jacobs), Thijs Oosting, Soulyman Allouch (70. Millen Baars).
Scoreverloop: 45+2. Jansen 1-0, 90+1. Bliek 2-0.
Gele kaarten: Musaba, Bondswell, Bliek (FC Dordrecht), Oosting (Jong AZ).
Rode kaarten: 35. Gemmel (Jong AZ, 2x geel).
Scheidsrechter: Stan Teuben. Bron: az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl