Zaalvoetballers FC Zaanstreek goed van start in KNVB 1e klasse

Krommenie- De zaalvoetballers van FC Zaanstreek zijn opvallend goed gestart in de eerste klasse B.
Daar waar het vorig jaar onderaan de eerste klasse bungelde en het telkens net tekort kwam lijkt de ploeg dit jaar in het linker rijtje te kunnen spelen. De Zaankanters willen niets weten van een eventuele stunt en promotievoetbal. Wel was het zich er ter dege van bewust dat het in het seizoen 2020/21 anders moest. Vorig jaar kwamen de gevolgen van het stopzetten vanwege het corona virus sportief niet eens zo slecht uit. De ploeg stond op de derde plek van onder en handhaving bleek eerder een utoptie dan realiteit.
De eerste competitie wedstrijd tegen AGB in Amsterdam werd met 2-4 gewonnen. Afgelopen vrijdag wonnen de Zaankanters in Sportcentrum Trias in Krommenie opnieuw, dit keer op miraculeuze wijze van het Volendamse Theo Tol Sport 1. Na een 0-3 achterstand wist de thuisploeg dit om te buigen naar een 4-3 overwinning in de slot minuut.
Er werd de nodigie veerkracht getoond en met volop aanvallend voetbal kwam het tot een goed eindresultaat.
Dit keer was ook het geluk aan de zijde maar dat dwong de ploeg ook over zich af. Het kwam een paar keer goed weg met overtredingen die ook zomaar in de laatste fase met de gele kaart en twee minuten tijdstraf hadden kunnen bestraft.
Per aankomend seizoen is de naam FCZSW gewijzigd naar FC Zaanstreek en dat lijkt zo zijn windeieren te hebben gelegd. Een naam die wat makkelijker `blijft hangen`en een ieder weet waar de club vandaan komt. Op Woensdag 23 september gaat de eersteklasser wederom naar Amsterdam om de titelkandidaat van vorig jaar WV-HEDW partij te geven. Dan zal moeten blijken wat de ploeg waard is. De Amsterdammers stonden vorig seizoen bij het stopzetten van de competitie fier bovenaan en stevende rechstreeks af op promotie. Het duel begint om 21:00 uur in Sporthal Oostenburg aan de Oostenburgergracht 151 in het centrum van Amsterdam.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl