Jong AZ overrompelt De Graafschap

Zaanstad- Jong AZ heeft maandag uitgehaald tegen titelkandidaat De Graafschap. De ploeg van trainer Michel Vonk won op het AFAS Trainingscomplex met 7-3, vooral dankzij een fantastische eerste helft. Niet eerder scoorden de beloften zo vaak in een profwedstrijd. Emir Biberoğlu maakte zijn profdebuut.
Na een klein kwartier was het bij de eerste de beste kans raak. Zakaria Aboukhlal vond met een fraaie steekpass Mo Taabouni , die de score opende. Ook het volgende moment van Alkmaarse dreiging resulteerde in een doelpunt. Thijs Oosting profiteerde van Doetinchems balverlies en speelde Aboukhlal in. De aanvaller rondde koelbloedig af.
Historisch
Binnen het halfuur was het 3-0. Thijs Oosting knikte raak uit een afgemeten voorzet van Maxim Gullit. Jong AZ ging als een wervelwind over het veld en Håkon Evjen zorgde met een prachtige krul voor 4-0. Daarna was Evjen ook goed voor een assist. De Noor bediende Taabouni bij wat alweer zijn vierde goal van het seizoen was. De 5-0 was een historische treffer, want niet eerder scoorde Jong AZ zo vaak in een betaald voetbal-wedstrijd.
Per brancard
Op slag van rust deed Ralf Seuntjens iets terug namens de Superboeren, maar daarna sloeg het noodlot toe voor de routinier. Hij landde ongelukkig na een duel met basisdebutant Tijs Velthuis en moest per brancard van het veld. Zonder de aanvoerder sloeg De Graafschap ook kort na rust toe, nu via Elmo Lieftink: 5-2.
Tweede geel
De ploeg van trainer Mike Snoei deed er alles aan de schade in de tweede helft te beperken, maar moest twintig minuten voor tijd toch weer een goal toestaan. Tijjani Reijnders schoot van net buiten het zestienmetergebied raak. In de hectische fase die volgde zouden nog twee goals vallen, maar eerst werd Håkon Evjen uit het veld gestuurd. Hij kreeg zijn tweede gele kaart.
Aboukhlal
Met tien man kreeg Jong AZ direct de 6-3 om de oren, een fraaie volley van Daryl van Mieghem. Het slotakkoord was echter toch weer voor de jonge thuisploeg. Aboukhlal prikte de bal langs AZ-huurling Rody de Boer en maakte zijn tweede van de avond. Dankzij ook drie assists was hij direct betrokken bij in totaal vijf doelpunten.
Vonk: ‘Goede focus’
“We speelden een fantastische eerste helft, waarin we onze kwaliteiten volledig hebben gebruikt”, zag Vonk. “We benutten de zwaktes van De Graafschap optimaal, wisten waar we ze konden raken en hebben dat ook gedaan. De jongens waren in goede focus en hebben het plan uitstekend uitgevoerd. Het was genieten geblazen.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – De Graafschap 7-3 (5-1)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Jong AZ: Beau Reus; Yukinari Sugawara, Peer Koopmeiners, Tijs Velthuis, Maxim Gullit; Tijjani Reijnders, Mo Taabouni, Kenzo Goudmijn; Håkon Evjen, Thijs Oosting, Zakaria Aboukhlal (90. Emir Biberoğlu).
Opstelling De Graafschap: Rody de Boer; Julian Lelieveld, Toine van Huizen, Ted van de Pavert (46. Jasper van Heertum), Jordy Tutuarima; Nick Dekker, Jonathan Opoku (46. Mo Hamdaoui), Elmo Lieftink (74. Jesse Schuurman); Danny Verbeek (74. Ioannis Mystakidis), Ralf Seuntjens (45+2. Joey Konings), Daryl van Mieghem.
Scoreverloop: 13. Taabouni 1-0, 21. Aboukhlal 2-0, 29. Oosting 3-0, 38. Evjen 4-0, 41. Taabouni 5-0, 44. Seuntjens 5-1, 50. Lieftink 5-2, 71. Reijnders 6-2, 78. Van Mieghem 6-3, 80. Aboukhlal 7-3.
Gele kaarten: Velthuis, Goudmijn (Jong AZ), Lieftink (De Graafschap).
Rode kaarten: 76. Evjen (Jong AZ, 2x geel).
Scheidsrechter: Robin Gansner.
Foto’s: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl