Blauw Wit W te sterk voor De Wherevogels (zat)

Purmerend- Na ruim zes maanden geen competitie voetbal gespeeld te hebben door alle corona perikelen, ging de nieuwe competitie dan eindelijk weer van start. De mannen van Blauw Wit hebben een goede voorbereiding gehad, waarbij er intensief is gewerkt en veel nieuwe spelers zijn aangetrokken. In de afgelopen maanden zijn er namelijk twaalf nieuwe spelers aangetrokken en is er slechts een iemand weggegaan. Dit heeft ertoe geleid dat de nieuwe opwaartse weg die Blauw Wit de afgelopen twee jaar heeft ingezet, doorgezet kan worden. De nieuwe spelers hebben ook nieuwe kwaliteiten met zich meegebracht, waardoor de onderlinge competitiestrijd en motivatie is toegenomen. Met een duidelijk doel voor ogen voor aankomend seizoen is er de afgelopen twee maanden intensief getraind en is het team hechter dan ooit.
De start van een nieuwe competitie is altijd spannend, maar mede door de goede voorbereiding waren de mannen van Blauw Wit nog wat extra gespannen. De competitie werd afgetrapt met een uit-wedstrijd bij Wherevogels in Purmerend. Op voorhand wist Blauw Wit 1 niet veel van de tegenstander en waren de gemixte uitslagen in de beker ook niet heel waardevol. Mede daarom ging Blauw Wit 1 met een open vizier naar Wherevogels en zou de wedstrijd gewonnen moeten worden door het eigen spel te spelen.
Tijdens de warming up werd duidelijk dat de mannen van Blauw Wit 1 op scherp stonden en dat de tegenstander alles behalve onderschat werd. De warming up werd met volle intensiteit uitgevoerd en het was duidelijk dat er gezonde spanning binnen het team heerste. Toen dan eindelijk de bal om 14.30 voor het eerst werd rondgespeeld door Blauw Wit 1 zakte de spanning snel weg en ging de knop bij de mannen om. Er werd meteen vol vooruit gespeeld en het duurde dan ook niet lang voor Blauw Wit 1 voor het eerst gevaarlijk werd. Mohamed Bourchid wist zich subliem langs de verdedigers te dribbelen en de bal gevaarlijk voor te geven, maar zag deze gekeerd worden door de verdedigers.
Niet veel later was Blauw Wit weer gevaarlijk via Thomas van Eig, maar wilde de bal er net niet in.
Blauw Wit ging maar door met druk zetten en aanvallen. Uiteindelijk was het na 15 minuten raak via een voorzet van Quint de Graaf die goed werd binnengekopt door Mohamed Bourchid. Niet veel later werd het 2-0 door wederom een voorzet van Quint de Graaf, die werd binnengekopt door Thomas van Eig. Wherevogels kon zich niet onder de druk van Blauw Wit uitvoetballen en zag zich steeds genoodzaakt om de lange bal te spelen. Deze lange ballen werden keurig onderschept door het uitstekende verdedigende viertal (Jeffrey, Marlon, Jesper en Mark). Dat verdedigers meer zijn dan alleen verdedigers bleek wel door de vele keren dat Mark Hooft opstoomde aan de linkerkant en betrokken was bij meerdere gevaarlijke aanvallen. Aan de andere kant wist Jeffrey Kat goed onze rechtsbuiten, Leon Seitner, te bereiken. Vlak na de 2-0 werd Leon door een steekpass in het zestien meter gebied bereikt, die na een mooie kap beweging en een listige punter voor de 3-0 zorgde.
Waar de meeste teams bij een 3-0 voorsprong overgaan op de voorsprong verdedigen en zich in laten zakken, koos Blauw Wit voor de aanval en hoog druk zetten. Kans op kans werd gecreëerd en er werd goed gecombineerd. Dat Blauw Wit nog niet klaar was bleek wel toen Quint de Graaf na een goede aanval de bal op de rand van het zestien meter gebied kreeg en hem goed in de linker hoek schoot.
De scheidsrechter besloot om de rust ruim 5 minuten eerder te laten beginnen dus kon de voorsprong niet verder uitgebreid worden. Uiteraard waren de mannen van Blauw Wit 1 content met de 4-0 voorsprong, maar werden zij weer op scherp gezet door de trainen Pieter van Netten, die iedereen eraan herinnerde dat de wedstrijd pas over is na het laatste fluitsignaal. Meer hoefde er ook niet gezegd te worden, want de mannen pakte de draad meteen weer op. Hoog druk zetten en goed combinatievoetbal leidde tot nog meer kansen. Helaas werden de aanvallers een tikkeltje nonchalant waardoor de kansen niet benut worden. Toch werd de 5-0 nog gemaakt door Thomas van Eig na het goed verlengen van de bal door onze verdediger, Jesper.
Na 90 minuten zat het er dan eindelijk op, zonder ook maar een kans weggegeven te hebben. De mannen van hoofdtrainer Pieter van Netten kunnen terugkijken op een geslaagde middag en zullen het vizier op scherp houden wanneer volgende week vv Jisp 1 op bezoek komt in wat beloofd een mooie voetbal pot te worden.
de Wherevogels 1 – CVV Blauw-Wit 1 (0-5)
Verslag van: Rico Griek
Foto’: Albert-Jan Wegman

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl