1-1 gelijkspel in openingsduel tussen sv Waterwijk en FC Zaandam

Waterwijk- Op het Rie Mastenbroeksportpark 4 in Almere speelde FC Zaandam Vandaag de eerste competitiewedstrijd in de 2e klasse van het nieuwe seizoen. Het lijkt al weer een eeuwigheid geleden de Zaandammers de laatste wedstrijd voor de competitie speelden. Dit was een thuisduel tegen OSV op 7 maart 2020. Er is veel veranderd sindsdien, met een afschuwelijk virus die de wereld in zijn greep hield en nog steeds het leven ingrijpend heeft veranderd. Voetbal bleef bijzaak. Maar we mogen weer gaan genieten van ons spelletje en daarom gaat FC Zaandam er alles aan doen om er een mooi seizoen 2020/21 van te maken, beginnend tegen SV Waterwijk. Een voor FC Zaandam volkomen onbekende tegenstander uit Almere.
De bekerwedstrijden, waarin het vernieuwde team van Iwan Axwijk nog verre van compleet was, liet al zien dat FC Zaandam over een sterke en vooral grote selectie beschikt. Tegen ZAP en DSOV bleek die grote selectie al nodig door niet eens over al te veel wissels te kunnen beschikken. Beide wedstrijden eindigen met een gelijke stand en de laatste wedstrijd tegen BFC werd met 2-0 verloren.
De wedstrijd begon 15 minuten later omdat de grensrechter van SV Waterwijk problemen met zijn hart kreeg. De ambulance op het hoofdveld gaf een trieste aanblik. Het Zaandam kampt hoopt dat alles goed is afgelopen met hem daar het zelf in het verleden ook met spelers met hartproblemen te kampen had.
SV Waterwijk begon veel scherper aan de wedstrijd dan FC Zaandam. Het was dan ook niet verrassend dat de thuisclub na 3 minuten al op voorsprong kwam. De spits mocht ongehinderd inkoppen en de 1-0 op het scorebord zetten.
Nog steeds waren de Zaandammers niet echt wakker na weer knullig bal verlies achterin greep Iwan Axwijk in. Bodhi Smis en Gino Soolsma gingen centraal achterin spelen en deden dat in het vervolg van de wedstrijd prima samen.
In minuut 14 een afschuwelijke fout achterin bij SV Waterwijk die na een terugspeel bal zomaar Zino Hartgers alleen voor de keeper vrij speelde. Net op het moment dat Hartgers de bal panklaar op Serdar Öztürk wilde spelen werd hij onder het kunstgras gestopt. De prima fluitende scheidsrechter gaf direct een terechte penalty voor FC Zaandam. Serdar Ozturk schoot de bal onberispelijk binnen en bracht hiermee de stand op 1-1.
FC Zaandam nam het spel over en er ontstond een gevecht op het drukke middenveld. Lars van Vliet, terug in de basis na een jaar blessureleed liet zich goed zien met zijn snelheid als verdediger rechtsachterin.
In de 31e minuut was er een uitstekende aanval te bewonderen van de bezoekers, Dyllan Ahinful gaf de perfecte voorzet op Lucas Wijkstra die de bal in de uiterste hoek kopte, daar waar iedereen dacht dat daar de 1-2 zou vallen was het de keeper met een uiterste redding die een zeker doelpunt voorkwam.
De twee teams waren echt aan elkaar gewaagd en de wedstrijd was niet goed maar wel erg spannend.
Nu was het Lucas Wijkstra in de 43e minuut die langs zijn tegenstander snelde. Zijn voorzet was net iets te hoog voor de inkomende Cerezo Hartgers. De ruststand van 1-1 was dan ook meer dan terecht en gaf en de juiste verstandhouding weer.
Ook in de 47e minuut voorkwam de keeper van SV Waterwijk een goed kans voor Lucas Wijkstra met een prima redding. Spelers van SV Waterwijk kregen een aantal kaarten achter elkaar vanwege een paar harde overtredingen.
Aan de andere kant was het Jory Witlam die de ingeschoten bal stopte. SV Waterwijk bleef loeren op de 2-1. Lars van Vliet, moegestreden werd gewisseld in de 65e minuut door Brian Klein Reesink.
Kansjes voor Waterwijk waren er in de 75e minuut maar nu verdween de bal ruim voorlangs het doel.
Een minuut later was het Jory Witlam die de bal via de paal tot corner kon verwerken. Wie zou scoren zou waarschijnlijk ook de overwinning binnen halen en dat kon je zien aan het spel. Tevreden zijn met de 1-1 of toch wat forceren!
In de resterende tijd werden er twee wissels doorgevoerd aan de kant van FC Zaandam. Serdar Ozturk en Lucas Wijkstra gingen eruit voor Dilshan Fong en Yason Sambo.
In de laatste minuten waren er voor zowel SV Waterwijk een grote mogelijkheid als voor FC Zaandam dat twee opgelegde kansen kreeg om de overwinning te pakken maar de keepers van beide teams vonden het puntje wel prima en daardoor bleef het 1-1. Er werd nog wel een rode kaart getrokken, 2x geel voor een speler van SV Waterwijk.
Volgende week speelt FC Zaandam de thuiswedstrijd tegen AMVJ uit Amstelveen.
SV Waterwijk
1-1 Serdar Öztürk
Opstelling:
Jory Witlam. Bodhi Smis, Gino Soolsma Lars van Vliet 65e minuut Brian Klein Reesink. Mounir Raji, Hatim el Abbassi. Dyllan Ahinful. Lucas Wijkstra.78e minuut Jayson Sambo. Zino Hartgers .Cerezo Hartgers. Serdar Öztürk 82e minuut Dilshan Fong.
Wisselspelers: Brian Klein Reesink, Jayson Sambo.Elias Clement, Bodey Simons

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl