Jong AZ ontvangt Jong PSV in Zaanstad

Jong AZ wacht vrijdag zijn eerste thuisduel van het seizoen. De formatie van Michel Vonk speelt op het AFAS Trainingscomplex – waar geen publiek is toegestaan – een beloftenclash met Jong PSV. De aftrap is om 21:00 uur.
In aanloop naar het treffen met Eindhovenaren speelde Jong AZ maandag een oefenduel met de reserves van FC Emmen. In De Oude Meerdijk werden de Drenten met 1-2 geklopt. Mo Taabouni maakte met zijn twee treffers een vroege achterstand ongedaan.
Te sterk
In de openingsronde van de competitie leed Jong AZ een pijnlijke nederlaag. NAC Breda was met 6-1 te sterk. Hoewel Jong AZ in de beginfase weinig onderdeed voor NAC, stond het bij rust al 3-0. Thijs Oosting deed bij 5-0 iets terug, maar het laatste woord was toch weer voor de Bredanaars.
Eerste goal
Oosting maakte voor Jong AZ het eerste officiële doelpunt van het seizoen. De twintigjarige Emmenaar schoot op aangeven van Des Kunst knap raak. Oosting was vorig seizoen acht keer trefzeker en fungeerde vier keer als aangever.
Debutanten
Beau Reus (19), Quinten Dekkers (19), Sem Dirks (19) en Tijs Velthuis (18) maakten in Breda hun debuut in het betaald voetbal. Reus, Dekkers en Dirks begonnen in de basis. Velthuis kwam in de 68e minuut binnen de lijnen.
Goudmijn
Ook assistent-trainer Kenneth Goudmijn kende in Breda een primeur. De 49-jarige oefenmeester zat voor het eerst in de dug-out bij een wedstrijd in de Eerste Divisie. Het was echter niet zijn eerste officiële wedstrijd als staflid van Jong AZ. In het seizoen 2016-2017 bekleedde hij dezelfde functie bij de beloften, die onder leiding van Martin Haar kampioen van de Tweede Divisie werden.
Onderuit
Ook Jong PSV ging in de eerste speelronde met ruime cijfers onderuit. Op De Herdgang verloor de ploeg van trainer Peter Uneken met 1-6 van SBV Excelsior.
Aanvoerder
Oud-AZ’er Justin de Haas is de aanvoerder van Jong PSV. De Zaandammer speelde van 2015 tot 2019 in de AZ Jeugdopleiding.
Onderling
De onderlinge resultaten van Jong AZ en Jong PSV zijn in balans. De beloftenploegen troffen elkaar vijf keer eerder. Beide wonnen twee keer en één keer bleef het gelijk. De laatste ontmoeting vond plaats op 13 september 2019. Jong PSV won toen met 3-2.
Primeur
Soulaïman Allouch maakte in die wedstrijd zijn profdebuut. De aanvaller werd twintig minuten voor tijd als invaller gebracht. Ook Kunst kende hier een primeur. De IJmuidenaar maakte op De Herdgang zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. Dat deed hij op bijzonder fraaie wijze.
Leeftijdslimiet
Voor keepers geldt sinds vorig seizoen geen leeftijdslimiet meer in beloftenduels. Zo stond de inmiddels dertigjarige Lars Unnerstall de afgelopen jaargang twee wedstrijden – waaronder tegen Jong AZ – onder de lat bij Jong PSV.
Arbiter
Het treffen tussen Jong AZ en Jong PSV staat vrijdag onder leiding van Sam Dröge. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Marco Ribbink en Danny Kempinga.
Gerbert Stegeman is aangesteld als vierde official.
Live
De beloftenclash is te volgen via het Twitter-account van AZ en wordt live uitgezonden op FOX Sports 4. Later die avond zijn op dit kanaal ook de highlights te zien. Door de coronamaatregelen op het AFAS Trainingscomplex is de wedstrijd niet toegankelijk voor publiek.
Zoudenbalch
Komende maandag wacht Jong AZ het volgende competitieduel. Op sportcomplex Zoudenbalch is Jong FC Utrecht dan de tegenstander.
Speelschema Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 11 september 2020:
FC Dordrecht – SBV Excelsior
FC Eindhoven – Helmond Sport
FC Volendam – Jong FC Utrecht
SC Cambuur – Go Ahead Eagles
Jong AZ – Jong PSV
NEC – Jong Ajax
Zaterdag:
De Graafschap – Roda JC
Zondag:
Telstar – MVV Maastricht
Maandag:
Jong Ajax – Jong PSV
NAC Breda – FC Den Bosch
Jong FC Utrecht – Jong AZ
Dinsdag:
Almere City FC – TOP Oss
FC Volendam – NEC

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl