ZCFC boekt beker overwinning op de Kennemers: 6-2

Zaandam- Zaterdag derdeklasser ZCFC speelde woensdagavond de ingelaste bekerwedstrijd in een vernieuwde formatie. Meerdere spelers hebben de overstap naar ZCFC gemaakt en dus voor trainer Willem Zeijlmans de taak, om hier een geoliede machine van te maken.  De wedstrijd was vijf minuten onderweg, toen ZCFC de score opende. Nieuweling Cas Meijer werd door Justin Valk de diepte in gestuurd en die liet op zijn beurt de keeper kansloos.
De toeschouwers gingen er eens goed voor zitten. Tot minuut 22 gebeurde er praktisch niets noemenswaardig, of het moet de sliding van Justin Valk zijn geweest, waarmee hij een doorgebroken speler van de Kennemers het scoren belette. In dezelfde minuut kwam ZCFC op 2-0. Een voorzet van Gian Luca Klunnen -overgekomen van Wherevogels- werd door een verdediger van de Kennemers ongelukkig verwerkt en belandde achter de verbouwereerde keeper in de goal. ZCFC had het meeste balbezit, maar zou tot de rust niet meer scoren. Het Beverwijkse De Kennemers daarentegen wisten in blessuretijd de achterstand te verkleinen en gingen zodoende met een beter gevoel aan de thee.
Trainer Zeijlmans moest in de eerste helft noodgedwongen nog een wissel toepassen, toen Jacco Munscher bij een duel zijn voet dubbel klapte, Rutger de Vos was zijn vervanger. Tevens liep Jens Winkel nog tegen een gele kaart aan, na een wat onbesuisde actie. In de tweede helft kwam Bruce Haarms in het veld voor Gian Luca Klunnen. ZCFC gooide meer energie in de wedstrijd en dat leidde tot meerdere gevaarlijke situaties voor het doel van de Kennemers. Een curieus moment toen twee spelers van ZCFC plotseling voor de goal verschenen: ze stopten met hun actie zonder tussenkomst van de scheidsrechter. Bij nader inzien dachten ze aan buitenspel.
De Kenners waren nog bijna succesvol, toen de bal twee keer van grote afstand op keeper Mick Jonker werd afgevuurd, die ietwat te ver voor zijn doel stond. Trainer Zeijlmans wisselde vervolgens de neven Cas en Brian Meijer voor Quint Rempt en Jeroen de Louw (teruggekeerd op het oude nest). De Louw was bijna succesvol, toen hij een voorzet van Jens rakelings over kopte. In minuut 60 zou hij toch zijn optreden bekronen met een doelpunt na een uitstekende dieptepas van Quint Rempt. ZCFC rook bloed en dat resulteerde in de 4e treffer, gescoord door Jens in minuut 70. Nieuweling Tom Luckfiel, die een prima indruk achterliet, zette de bal voor en Jens nam de bal ineens op zijn pantoffel. ZCFC ging door en de 5-1 kon niet uitblijven. Justin Valk lanceerde Tom Cornelisse en die rondde prima af. De 6-1 werd  wederom gescoord door Jeroen de Louw, in tweede instantie wist hij zijn eigen rebound koppend te verzilveren. De Kennemers gaven niet op en verkleinden de achterstand tot 6-2. Trainer Zeijlmans was na afloop van de wedstrijd niet ontevreden. De eerste helft vond hij vlak, de tweede helft werd er energieker gespeeld. Conclusie: het kan nog veel beter volgens de trainer.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl