Kleine Sluis en Fortuna-Wormerveer delen de punten in Anna-Paulowna

Anna-Paulowna- De eerste bekerwedstrijd voor Fortuna- Wormerveer die dinsdag 1 september werd afgelast stond voor donderdag avond 3 september om 19:30 alsnog op het programma.
De wedstrijd werd eerder afgelast vanwege een defect aan de lichtinstallatie. Die lichtinstallatie bleek het donderdag avond prima te doen en bleek echt nodig te zijn want het was een donkere en regenachtige avond. De selectie van hoofdtrainer Rene van Elsland reisde af naar de noordkop om zondag tweedeklasser Kleine Sluis op de eerste bekernederlaag te trakteren. Dit was de officieel eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen 2020/21. De wedstrijd liep toch iets anders dan geplaned. Het werd op een nat veld een erg spannende wedstrijd waarin de bezoekers de handen vol hadden aan de opponent. Beide ploegen deelden uiteindelijk de punten. Er vielen volop doelpunten en de einduitslag van 3-3
kon worden genoteerd door arbiter Govert Jan Jongejan.
Hieronder leest u het gehele wedstrijdverslag:
Na ongeveer een half uur spelen betekent ‘geklungel’ in de Fortuna W defensie dat de thuisploeg op een 1-0 voorsprong komt. Een fikse tegenvaller. Vlak voor rust moet Kleine Sluis met tien man verder na een rode kaart. Tot de rust heeft dat verder geen invloed.
Fortuna W komt goed uit de kleedkamer. Het is Bas De Groot die al snel de gelijkmaker scoort. Vijf minuten herhaalt De Groot die actie en staat Fortuna W op een al veel eerder Na ongeveer een half uur spelen betekent ‘geklungel’ in de F-defensie dat de thuisploeg op een 1-0 voorsprong komt. Een fikse tegenvaller. Vlak voor rust moet Kleine Sluis met tien man verder na een rode kaart. Tot de rust heeft dat verder geen invloed.
Fortuna W komt goed uit de kleedkamer. Het is Bas de Groot die al snel de gelijkmaker scoort. Vijf  minuten herhaalt Bas die actie en staat Fortuna W op een al veel eerder verwachte voorsprong. Die luxe weet Fortuna W 20 minuten vol te houden. Dan slaat Kleine Sluis toch weer toe. Na een zeer geslaagde snelle counter is de stand weer in balans (2-2). 
Dat is een tegenvaller. Gelukkig is het even later spits Jordy Wigman die Fortuna weer aan de leiding helpt (2-3). Daarna lijkt Fortuna de klus te klaren, maar tweemaal de paal en ook de lat staan een grotere voorsprong in de weg. 
Dat wreekt zich vlak voor tijd. Kleine Sluis komt weer op gelijke hoogte. Er is sprake van een spannende slotfase waarin nog een bal van de lijn wordt gehaald door een Sluiswachter. 
Daarmee eindigt deze partij in een 3-3 eindstand. Langs de lijn kijkt de Wormerveerse supportersschare niet vrolijk. ‘Dit is gewoon teleurstellend’ aldus een van hen.
De Fortunezen die dit seizoen wederom in de 1e klasse zondag uitkomen staat bekend als Cupfighter en zullen die status zeker willen behouden. Er zal in de volgende wedstrijden in groep
1-16 tegen sv Zandvoort en rksv RODA`23 gewonnen moeten worden om door te bekeren. Zaterdag om 17:30 uur komt zaterdag tweedeklasser sv Zandvoort langs en zondag 13 september op Sportpark Bovenkerk in Amstelveen zullen de Gladoren met een blij gevoel moeten terugkeren naar Wormerveer.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl