Blauw Wit kan voorsprong tegen Koninklijke HFC (zat) niet vasthouden

Zaanstad- Dinsdag avond 1 september stond de eerste bekerwedstrijd van Blauw-Wit 1 op het programma. Zaterdag kon de wedstrijd helaas niet doorgaan door hevige regenval en werd het duel afgelast. Daarom werd er dinsdag avond door de Westknollendammers om 20:00 uur wel afgetrapt voor de wedstrijd tegen Koninklijke HFC zaterdag 1. De spelers van dit team komen uit een beloftenselectie van 35 spelers, variërende in de leeftijd van18 tot en met 20 jaar. Een deel daarvan komt uit in de nieuwe O-21 beloften competitie met tegenstanders zoals Jong Telstar, Jong MVV, Jong FC Dordrecht en Jong Cambuur. Het andere deel van deze selectie komt uit in de zaterdag 3e klasse A.
Blauw-Wit speelde een ijzersterke eerste helft en na 15 minuten stond het zowaar verrassend 2-0 door doelpunten van Thomas van Eig en Mohammed Bourchid. De jeugdige tegenstander had moeite met de gevaarlijke voorzetten in de 16 meter. Via een mooie aanval kwamen de Haarlemmers op 2-1. Thuisploeg Blauw-Wit leek met een voorsprong de rust in te gaan maar helaas viel vlak voor het rustsignaal nog de 2-2.
Na de thee begon Koninklijke HFC van begin af aan sterk en kwam het vrij snel via een makkelijk gegeven vrije trap op een 2-3 voorsprong. Enkele minuten later kreeg Blauw-Wit vanaf de 11 meter (overtreding van de keeper op Maurice Terdu) de kans om op gelijke hoogte te komen maar de keeper herstelde zijn fout door de zwak ingeschoten penalty te keren. Via een afstandsschot in de 70e minuut en wederom een directe vrije in de 73e minuut besliste de Haarlemmers de wedstrijd in hun voordeel. In de laatste minuut van de wedstrijd werd het door een slippertje van Fabian v/d Heuvel nog 2-6 voor Koninklijke HFC.
Uiteindelijk een duidelijke nederlaag voor het vernieuwde Blauw-Wit 1 maar door een zeer sterke 1e helft kan Blauw-Wit met een goed gevoel verder werken richting de competitie. Aankomende Zaterdag 5 september om 14:30 uur is Velsenoord in een uitwedstrijd de volgende tegenstander in de beker.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl