Zaandammer Owen Wijndal opgenomen in Oranje selectie

Zaanstad- De 21 jarige Zaandammer Owen Wijndal is samen met zijn teamgenoot Marco Bizot van AZ opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Voor AZ-jeugdexponent Wijndal is het zijn debuut in het keurkorps van interim-bondscoach Dwight Lodeweges. Oranje speelt op vrijdag 4 september voor de Nations League tegen Polen en op maandag 7 september tegen Italië. Owen Wijndal op 28 november 1999 geboren in Zaandam is een Nederlandse profvoetballer die met voetballen begon bij ZVV Zaandijk en die inmiddels is uitgegroeid als een van de betere topverdedigers.
Het is snel gegaan met Owen Wijndal. Hij doorliep de jeugdopleiding van AZ en mocht op 4 februari 2017 debuteren voor de hoofdmacht van de Alkmaarders. In de Eredivisie tegen PSV startte hij als linksback. Hij was toen met 17 jaar en 68 dagen de jongste debutant ooit in de hoofdmacht van de club uit Alkmaar. Wijndal kwam in zijn debuutseizoen vooral uit voor Jong AZ waarmee hij de Tweede divisie 2016/17 won.
In de seizoenen 2017/18 en 2018/19 speelde Wijndal het meest voor Jong AZ, maar kwam hij ook regelmatig in actie in de hoofdmacht in de Eredivisie.
In seizoen 2019/20 volgde zijn doorbraak in het eerste team. Op 19 september maakt hij tegen Partizan Belgrado zijn debuut in de Europa League. Op 7 maart 2020 maakte hij zijn eerste goal in het profvoetbal, de 2-0 voor AZ tegen ADO Den Haag. De wedstrijd eindigde in 4-0.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl