Rabobank Zaanstreek zet zich in voor het behoud van clubs en verenigingen

Zaanstad- Rabobank Zaanstreek zet zich in voor het behoud van clubs en verenigingen. Want de toekomstbestendigheid van club- en verenigingsleven in Nederland staat onder druk door coronacrisis.
Clubs en verenigingen in de Zaanstreek hebben het door de coronacrisis moeilijk. Doordat leden niet of beperkt bijeen mogen komen staat hun toekomstbestendigheid onder druk. Vanaf 31 augustus start het jaarlijks terugkerende Rabo ClubSupport. Clubs en verenigingen worden dan opgeroepen om campagne te voeren om stemmen te winnen voor bestedingsdoelen die de club én de buurt sterker en beter maken. De bank stelt jaarlijks een deel van haar winst beschikbaar aan de Zaanse samenleving. Dit jaar is in overleg met de ledenraad van de bank een bedrag van € 100.000,- beschikbaar gesteld via Rabo ClubSupport. Met de huidige crisis is deze steun belangrijker dan ooit.
Campagne voeren
Met Rabo ClubSupport investeert Rabobank al jaren met haar kennis, netwerk en financiële middelen in het club- en verenigingsleven van Nederland. Via de Rabo App beslissen Rabobank-leden mee over welke initiatieven uit het club- en verenigingsleven de steun van de bank verdienen. Clubs en verenigingen uit de Zaanstreek die deelnemen voeren campagne voor een eigen bestedingsdoel en roepen Rabobank-leden op om via de app op hun initiatief te stemmen. Denk aan het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis, gezond voedsel in de kantine, het aanbieden van re-integratie cursussen of workshops over ledenwerving en digitalisering. Zo zet Rabobank haar netwerk in om clubs van elkaar te laten leren. Hiermee wil de Rabobank iedereen een stem geven in het mooier en beter maken van zijn of haar club en de buurt.
Herstart van het club- en verenigingsleven
Clubs en verenigingen hebben het de afgelopen maanden te verduren gehad door de crisis. Leden konden maandenlang niet samenkomen om te sporten, zingen, dansen, hobby’s te beoefenen of om zich met elkaar in te zetten voor hun vereniging. “Nederland is kampioen verenigen. En dat is ons tijdens de coronacrisis juist onmogelijk gemaakt,’ vertelt Ariënne Kooter, directievoorzitter van Rabobank Zaanstreek. “Door de maandenlange stop hebben clubs niet alleen grote financiële zorgen, we horen ook geluiden over de sociaal-maatschappelijke gevolgen. De kantine of het clubhuis is voor veel mensen hun tweede thuis: dé plek waar leden samenkomen, waar talenten worden ontplooid en waar verbinding ontstaat in de buurt. Daarmee is tijdens de afgelopen maanden de belangrijke sociale functie die clubs hebben weggevallen. Op alle fronten kunnen clubs en verenigingen dus een steuntje in de rug gebruiken. Meedoen aan Rabo ClubSupport is dus goed voor jouw club én geweldig voor de buurt.”
Successsen in 2019
In 2019 hebben bij Rabobank Zaanstreek 70 verenigingen en stichtingen deelgenomen aan Rabo ClubSupport. Softbalvereniging Odiz-Frogs is geholpen met de aanschaf van led verlichting, scouting Assendelft knapte de huidige klimwand op en stichting Clean2Antartica kon het educatieproject stadsjutten opstarten met de bijdrage vanuit deze campagne.
Inschrijving gestart
Rabobank Zaanstreek roept ook dit jaar lokale clubs en verenigingen op om hun maatschappelijke initiatieven in te schrijven. Clubs en verenigingen ontvangen een persoonlijke uitnodiging van Rabobank om zich in te schrijven voor Rabo ClubSupport 2020. Ook start er een landelijke campagne en waar onder meer sporters van TeamNL en artiesten van het collectief Kunstbenden aan deelnemen. Verenigingen en stichtingen kunnen zich vanaf vandaag tot en met 30 september aanmelden. De stemperiode voor Rabobank-leden start op 5 oktober en begin november worden alle clubs bekendgemaakt die mogen rekenen op ondersteuning van de bank. Meer informatie over Rabo ClubSupport vind je op de website https://www.rabo-clubsupport.nl/
Bijschrift foto: Tijdens de feestelijke finale in 2019 ontvingen de 70 verenigingen uit de Zaanstreek tegelijkertijd een cheque met een mooi geldbedrag. In 2020 zal de uitreiking op een andere wijze plaatsvinden.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl