Vissersderby tussen Telstar en Volendam kent geen winnaar

Velsen- Zuid- In de openingswedstrijd van het seizoen 2020/’21 heeft Telstar verzuimd de 2-0 voorsprong over de streep te trekken. De withemden laten FC Volendam vlak voor rust terug in de wedstrijd komen. In de tweede helft komen de wijdbroeken zelfs op gelijke hoogte. Vlak voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Gözübüyük heeft Telstar de drie punten nog kunnen pakken maar Shayne Pattynama en Yael Liesdek falen in de afwerking: 2-2.
Na een aftastende beginfase komt Telstar in de 6e minuut op een 1-0 voorsprong. Uit een hoekschop van de thuisclub krijgt FC Volendam de bal niet weg uit de eigen zestien. Via de kluts rolt de bal voor de voeten van Ilias Bronkhorst. De verdediger die vandaag het spitsenduo met Glynor Plet vormt, geeft het laatste tikje tegen de bal: 1-0. Na deze openingstreffer is het tot de 27e minuut wachten totdat er voor één van beide doelen weer wat gebeurt. Het schot van aanvoerder Deul wordt door Benaissa Benamar geblokt. In de rebound schiet John Derry Murkin het ronde speeltuig op het Velsense doel. Jasper Schendelaar kan de bal vangen. Zeven minuten later staat John Derry Murkin aan de basis van een Volendammer aanval. De verdediger speelt de bal naar Ibrahim El Kadiri. Uit zijn voorzet wordt de bal door Boy Deul ruim naast geschoten. In de 40e minuut zet Telstar een fraaie aanval op. Uiteindelijk zet Shayne Pattynama de bal voor. Glynor Plet mist het leer, maar dat doet Ilias Bronkhorst niet. Zijn schot is Nordin Bakker te machtig: 2-0. Drie minuten later prijkt de aansluitingstreffer van Nick Doodeman op het scorebord. Eigenlijk een doelpunt vanuit het niets.
Na de verplichte vijftien minuten rust heeft trainer/coach Wim Jonk twee wissels toegepast. Hij laat beide backs achter in de kleedkamer en gooit het systeem om van 4-3-3 naar 3-4-3. Telstar heeft het direct moeilijk met deze gewijzigde speelwijze. De tweede helft is nauwelijks onderweg en Jari Vlak slalomt door de Velsense verdediging. De middenvelder schiet de bal zwak in. Het leer verdwijnt ruim naast het doel van Jasper Schendelaar. Drie minuten verder is Ilias Bronkhorst bijna bij zijn derde treffer van de middag. Na goed voorbereidend werk van Daniel Adshead schiet hij van ver het leder in. Keeper Bakker duikt op de bal. In de 52e minuut heeft Welat Cagro het op zijn heupen. Hij verovert op het middenveld de bal, draait ruim voor het vijandelijke strafschopgebied om zijn as en schiet het leer op het Volendammer doel. Zijn inzet verdwijnt net langs de paal tegen de reclameborden. Acht minuten verder wordt Martijn Kaars diep gestuurd. In vrije positie kan hij de hoek uitzoeken. Dat doet hij niet. De spits schiet de bal ruim over het Velsense doel. Negen minuten later is het wel raak. Invaller Zakaria El Azzouzi brengt de stand in evenwicht: 2-2. De laatste vijftien minuten heeft Telstar nog een drietal kansen om toch nog de zege te pakken. In de 76e minuut dolt Richelor Sprangers zijn directe tegenstander Marco Tol. Hij rent richting het Volendammer doel. Op het moment dat hij de bal inschiet, wordt hem de bal afhandig gemaakt. Zeven minuten later trekt Shayne Pattynama mee ten aanval. Zijn schot gaat een metertje naast. In de vier minuten extra speeltijd bemoeit invaller Yael Liesdek zich met een Velsense aanval. De verdediger stuit op Nordin Bakker. Niet veel later fluit de heer Gözübüyük voor het einde van de Vissersderby.
STATISTIEKEN
Opstelling Telstar: 1. Jasper Schendelaar, 2. Ilias Bronkhorst (84e min. 43. Yael Liesdek), 4. Benaissa Benamar, 5. Redouan El Yaakoubi, 6. Frank Korpershoek, 8. Sven van Doorm, 9. Glynor Plet (84e min. 15. Redouan Taha), 10. Daniel Adshead (79e min. 23. Cas Dijkstra), 24. Siebe Vandermeulen (74e min. 19. Richelor Sprangers), 25. Shayne Pattynama en 28. Welat Cagro (84e min. 16. Niels van Wetten).
Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Trevor Doornbusch, 20. Abdel Elouazzane, 27. Roscello Vlijter en 49. Joël van Blerk.
Opstelling FC Volendam: 1. Nordin Bakker, 2. Brian Plat (46e min. 14. Mike Eerdhuijzen), 3. Marco Tol, 4. Micky van de Ven, 5. John Derry Murkin (46e min. 10. Francesco Antonucci), 6. Alex Plat, 7. Nick Doodeman (83e min. Darius Johnson), 8. Jari Vlak, 9. Maarten Kaars, 11. Ibrahim El Kadiri (62e min. Zakaria El Azzouzi) en 30. Boy Deul.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 15. Dean James, 16. Barry Lauwers, 20. Dyllandro Panka, 22. Joey Roggeveen, 29. Leon Maloney en 34. Mohamed Betti.
Scoreverloop
06e min. 1-0 Ilias Bronkhorst
40e min. 2-0 Ilias Bronkhorst
43e min. 2-1 Nick Doodeman
69e min. 2-2 Zakaria El Azzouzi
Arbitrage
Scheidsrechter: de heer S. Gözübüyük
Assistent-scheidsrechters: de heren J. Balder en J. van Zuilen
Vierde official: de heer M. de Bruijn
Gele kaarten
23e min. Alex Plat
66e min. Siebe Vandermeulen
89e min. Yael Liesdek
Door: Marja Korbee

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl