FC Zaandam deelt punten met ZAP in Breezand

Zaandam- Sinds de Corona crisis het voetbal in de gehele wereld volkomen plat gooide mochten ook de amateur verenigingen vandaag weer een officiële (beker)wedstrijd spelen.
De mannen van trainer Iwan Axwijk hebben twee prima oefenwedstrijden achter de rug tegen sc Hercules-Zaandam en Zwaluwen`30 werden de punten en de doelpunten eerlijk verdeeld. Beide wedstrijden eindigden in een 1-1 gelijkspel.
De tegenstander van zaterdag middag 29 augustus was zondag 2e klasser ZAP uit Breezand. De club die precies 90 jaar bestaat en de festiviteiten ingetogen dient te vieren. Op een prachtig hoofdveld met een bijzonder mooie hoofdtribune werd het eerste bekerduel tussen beide teams afgewerkt.
In de eerste helft waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar maar het was David Zwiebel die in de 27e minuut FC Zaandam naar een 0-1 voorsprong schoot na een mooie assist van Cerezo Hartgers.
FC Zaandam leek de rust te gaan halen met de 0-1 voorsprong maar de Breezanders kwamen in de 45e minuut op 1-1.
Beide teams kregen nog kansen om op voorsprong te komen in de 2e helft maar de beide teams namen genoegen met een puntendeling.
Maar voetbal is onvoorspelbaar en in de 90e minuut kwam de thuisclub op een 2-1 voorsprong en de wedstrijd leek gespeeld doch een eigen doelpunt in dezelfde minuut bracht de eindstand toch nog op 2-2.
Goed nieuws voor de Zaandammers was dat na een ruim blessureleed Lars van Vliet weer zijn speelminuten mocht maken.
Opstelling:
Jory Witlam. Bodhi Smis,( Jayson Sambo) Michael Nguyen ,(Lars van Vliet) Mounir Raji, Dyllan Ahnfull Lucas Wijkstra. Elias Clement ( Brian Klein Reesink) Zino Hartgers .Cerezo Hartgers. David Zwiebel ( Luuk Steenkamp)
Wisselsspelers: Lars van Vliet, Brian Klein Reesink, Luuk Steenkamp, Jayson Sambo, Sinan Ozel.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl