Oude tenue`s FC Zaanstreek naar Gambia via TeamGambia

Krommenie- Op de Open avond van zaalvoetbalvereniging FC Zaanstreek met daarin verweven het jaarlijkse Kick Off toernooi was er tevens de overhandiging van oude clubtenue`s van FC Zaanstreek aan TeamGambia. Ite Visser en Martijn Molenaar kwamen vrijdag 29 augustus een kijkje nemen en kregen uit handen van de aanvoerder van het 2e team van FC Zaanstreek Barry Babar twee dozen met oude maar ook nieuwe FC Zaanstreek tenue`s uitgereikt.
Gambia is een klein, arm land in het noordwesten van Gambia. Men leeft er met name van de landbouw, terwijl het toerisme sterk in opkomst is vanwege het aangename klimaat (bijna altijd zonnig en 30°) en dat op slechts 6,5 uur vliegen vanaf Schiphol.
Stichting Gambia Team NL
Na een vakantie in Gambia liep Ite Visser met de gedachte rond hoe zij iets kon betekenen om de basisbehoeften in Gambia te verbeteren. Daarom richtte ze in 2007 Stichting Gambia TeamNL op.
Het doel van Stichting Gambia Team NL is het realiseren van verbeteringen op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en sport in Berending. Het unieke aan het project is dat de doelen en wensen in samenspraak met de lokale bevolking worden bepaald om zodoende een optimale betrokkenheid en verantwoordelijkheid te creëren. Bovendien is de coördinatie van de projecten gewaarborgd doordat er permanent een Nederlandse contactpersoon ter plekke is. Zij is de intermediair tussen onze stichting en Pallum, de “wijze mannen/dorpsraad” van het dorp.
Gerealiseerde projecten
In 2007 zijn de eerste projecten in het dorp Berending gerealiseerd: een kraamcentrum, een schoonwatervoorziening en een kleuterschool inclusief crèche. Om de kinderen van de reeds gerealiseerde kleuterschool in hun onderwijsbehoefte te kunnen blijven voorzien, is in 2012 de basisschool geopend, gevolgd door de opening van de middelbare school in 2015. Tenslotte is er in 2019 begonnen met het opzetten van een skills center/technische school zodat leerlingen een vak kunnen leren en zo uitzicht hebben op werk in de toekomst. Daarnaast is er een sinaasappelboomgaard inclusief watervoorziening. Met de opbrengst van de verkoop van de sinaasappels worden de salaris- en studiekosten van het onderwijzend en medisch personeel en het onderhoud van de gebouwen bekostigd. Het sinaasappelbomenproject is ook weer een grote stap op weg naar zelfredzaamheid.
Stichting Gambia TeamNL & sport
Sport speelt een belangrijke rol in Gambia. Net als elders in de wereld verbroedert sport en is beweging belangrijk voor zowel jong en oud. Naast de gymlessen zijn de kinderen ook buiten schooltijd op het voetbalveld te vinden. Uiteindelijk droomt elk kind in Gambia er van om net als Jatto Ceesay, oud-voetballer bij Willem II te slagen als voetballer in Europa. Vanwege de armoede kunnen veel dorpelingen zich geen sportoutfit veroorloven. Daarom is Stichting Gambia TeamNL enorm blij met de actie van FC Zaanstreek om de oude sporttenues te doneren aan onze stichting. Zo krijgen de oude voetbalshirts een nieuw leven in Gambia. Namens Stichting Gambia TeamNL alvast onwijs bedankt en heel veel succes voor alle FC Zaanstreek teams in de competitie.
Naast het inzamelen van oude sporttenues, doet Stichting Gambia TeamNL actief aan fondsenwerving, maar worden er ook diverse acties opgezet, zoals deelname aan de Dam tot Damloop met een aantal teams (dit jaar vanwege Corona helaas niet), staan we elke zaterdagochtend met brood en taartjes op de Versmarkt in Oostknollendam en organiseren we aan het einde van het jaar een oliebollenactie. Dit in samenwerking met banketbakkerij Buter.
Wil je op de hoogte blijven van de projecten en acties volg hen dan op Facebook via de link https://www.facebook.com/gambiateamnl of Instagram via de link https://www.instagram.com/gambiateamnl/
Wilt u een bijdrage leveren of meer informatie, neem dan contact op met Ite Visser via telnr 06-51479733 of mail naar itehella@hotmail.com. Stichting Gambia Team NL bedankt FC Zaanstreek namens Ite Visser en Martijn Molenaar voor fijne samenwerking en het mooie gebaar.
Foto onderschrift: Ite Visser (links) en Martijn Molenaar (Midden) nemen de oude tenue`s in ontvangst via aanvoerder van het 2e team Barry Babar (rechts)

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl