Fortuna W ( zat) sleept winst weg uit strijd met De Foresters

Oostknollendam- De hevige regenval van zaterdagmorgen 29 augustus deed het Fortuna Wormerveer hoofdveld bollen. Bespelen leek een schier onmogelijke opgave. Hoe prettig is het dan om te weten dat er in Oostknollendam een prachtige accommodatie ligt waar de Wormerveerders met regelmaat gebruik van mogen maken. Snel handelen maakte dat de bekerwedstrijd tussen Zaterdag 1 en De Foresters 1 verplaats kon worden naar het complex van VV Knollendam. Die snelheid van handelen maakte wel dat een aantal supporters daardoor later langs de lijn verschenen.
Wie de naam Foresters hoort /leest denkt meteen aan een grote club. Door de jaren heen hebben teams van beide kant op de zondag mooie duels met elkaar uitgevochten. Medio januari 2019 kwam er echter de mededeling dat er vanaf volgend seizoen door de vereniging in haar geheel op zaterdag zal worden gevoetbald. 
‘De afnemende animo van zowel spelers als bezoekers voor de zondag hebben geleid tot een onderzoek door Commissie Voetbalzaken. In het algemeen is gebleken dat het grootste deel van de betrokken jeugdspelers het liefst op zaterdag speelt. Hierdoor zal de aanwas voor de toch al gekrompen zondag-afdeling nagenoeg opdrogen. Een uitgestorven park en een lege kantine komen de sfeer en beleving niet ten goede. De kostenpost voor de zondag wordt te groot en om op zondag voldoende vrijwilligers te vinden is al jaren een probleem’ zo valt te lezen op de website van de club uit Heiloo.
De roodwitten komen uit in de vierde klasse A waarin voornamelijk clubs van boven Alkmaar spelen. Fortuna W komt uit in de vierde klasse B met heel veel Zaanse tegenstanders.
Deze eerste bekerwedstrijd moest een mooie graadmeter worden hoe het team van Marcel Blank en Stanley mc Donald er voor zou staan. Tegen een absoluut gelijkwaardige tegenstander liep het niet helemaal zoals het zou moeten.
Over en weer werd vol inzet gestreden, ontstonden wat kansen, maar was de 0-0 ruststand een terechte.
In het tweede bedrijf bleven de krachtsverhoudingen gelijk. Gaandeweg ontstond er wat ruimte doordat beide teams toch wel interesse hadden in de overwinning. Qua kansen ontliepen de teams elkaar nagenoeg niets. Het vizier stond aan beide kanten niet op scherp. Dat deed menigeen langs de lijn vermoeden dat er een remise op het wedstrijdformulier ging komen. 
Pas in de absolute slotfase wisten de mannen uit Wormerveer het verschil te maken. Yannick Klopper zorgde voor de Wormerveerse bevrijding. De wijze waarop dit doelpunt tot stand kwam was kenmerkend voor de 90 minuten. De bal rolde tergend langzaam via de paal over de doellijn. Bij De Foresters ontstond enige commotie, maar dat bracht de eindstand niet in gevaar.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl