Jacob Mercep aan de slag bij ZV De Zaan

Zaandam- ZV De Zaan kan dit waterpoloseizoen rekenen op versterking uit Kroaatse hoek. De 22-jarige Jacob Mercep heeft zich aangesloten bij de herenselectie. De talentvolle speler is al jaren een vaste kracht van het Kroatisch Nationaal jeugdteam en werd met dit team onder meer in 2016 wereldkampioen. Ook met zijn club VK JUG haalde hij meerdere titels op zowel lands- als Europees niveau binnen.
Momenteel studeert Jacob in Los Angeles aan de University of Southern California (USC). In 2018 werd hij met dit team nationaal kampioen. Door de Covid-19 maatregelen in Amerika mag hij momenteel niet terugkeren naar Californië en daarom heeft Jacob gekozen in elk geval dit seizoen in de Nederlandse competitie mee te spelen. Over zijn keuze voor ZV De Zaan: “Omdat ik nog steeds de USC vertegenwoordig mag ik alleen op amateurniveau meespelen. De Nederlandse competitie komt daarvoor in aanmerking. Ik heb veel goede verhalen gehoord over Johan Aantjes als coach. Ik heb ook besloten de uitdaging met dit team aan te gaan vanwege de geweldige teamsfeer.”
De Kroaat legt de lat voor het team en zichzelf meteen hoog. “Het zou geweldig zijn als ik iets bijzonders kan betekenen voor dit team en we het eerste kampioenschap in de Eredivisie kunnen binnenhalen.”
Seizoen 2020/2021
De eerste competitiewedstrijd voor Heren 1 van ZV de Zaan staat gepland op 3 oktober in De Slag in Zaandam tegen Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort. Aanvang van de wedstrijd is om 19.20 uur.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl