Remise Jong AZ in Den Bosch

Zaanstad- Jong AZ heeft de oefencampagne maandag 24 augustus afgesloten met een gelijkspel tegen FC Den Bosch. De ploeg van trainer Michel Vonk kwam in Stadion De Vliert in Den Bosch op voorsprong via Thijs Oosting, maar zag de gastheren na rust de leiding nemen. Iman Griffith bracht de score in de slotfase weer in balans: 2-2.
De eerste kansen waren voor Jong AZ en dat leverde in de 23e minuut de openingstreffer op. Nadat Soulaïman Allouch al na vijf minuten net naast schoot, was Oosting wel succesvol. De aanvaller werd vrij voor het doel gezet en verschalkte Wouter van der Steen met een fraaie stift.
Strafschop
De voorsprong bleef echter niet lang gehandhaafd. Daar waar Joey Jacobs eerder een poging van Jizz Hornkamp van de lijn haalde, mocht de spits na iets minder dan een half uur aanleggen voor een strafschop: 1-1. Peer Koopmeiners kreeg vlak voor rust nog een grote kans. De middenvelder leek van dichtbij te kunnen schieten, maar raakte de bal niet goed genoeg.
Tweede paal
Na de onderbreking kwam de thuisploeg op voorsprong toen Mats Deijl een voorzet bij de tweede paal hard binnenschoot. Het doelpunt leidde voor Jong AZ een moeilijke fase in, want Den Bosch kreeg kort daarna nog twee grote kansen via Paco van Moorsel en Hornkamp. De Alkmaarders liepen echter geen verdere schade op.
Rebound
Jong AZ kreeg meer grip op de wedstrijd en was via Oosting, Jacobs, Allouch, Koopmeiners en Mohamed Taabouni dicht bij een tweede Alkmaarse treffer. In de slotfase kwam die alsnog. Taabouni schoot een vrije trap op de lat, waarna invaller Griffith in de rebound scoorde.
Vonk: ‘Stap gezet’
“Het was een nuttige en leerzame wedstrijd”, vertelde Vonk. “Als we kijken naar ons eigen spel hebben we weer een stap gezet. We hadden te maken met een tegenstander die respect heeft voor onze kwaliteiten. Dat wij voetballend de betere ploeg zijn was goed zichtbaar bij de eerste goal, maar daarna hadden we er meer uit moeten halen. Na rust hadden we het even lastig en ging het bij de tweede treffer van Den Bosch niet goed in de dekking. Wel zijn wij fitter en dat was in de tweede helft te zien. Zo hebben ook een aantal jongens voor het eerst langere tijd gespeeld. Dat is heel goed, want komende zaterdag begint het echte werk.”
NAC
Het oefenduel met Den Bosch was voor de beloften de generale repetitie voor het nieuwe seizoen in de eerste divisie. Zaterdag speelt Jong AZ zijn eerste officiële wedstrijd op bezoek bij NAC Breda. De wedstrijd begint om 21:00 uur.
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Den Bosch – Jong AZ 2-2 (1-1)
Oefenwedstrijd
Opstelling FC Den Bosch: Wouter van der Steen; Mats Deijl, Jordy van der Winden (67. Najim Haidary), Brem Soumaoro, Declan Lambert (31. Jorn van Hedel); Paco van Moorsel (75. Don Bolsius), Kevin Felida, Adrien Bongiovanni (75. Dhoraso Moreo Klas), Steven van der Heijden (61. Rik Mulders); Jizz Hornkamp (75. Lars Miedema), Ringo Meerveld (61. Ryan Trotman).
Opstelling Jong AZ: Elber Evora (46. André Krul); Quinten Dekkers (75. Robin Lathouwers), Joey Jacobs (75. Des Kunst), Maxim Gullit, Sem Dirks (63. Tijs Velthuis); Peer Koopmeiners, Mohamed Taabouni, Bram Franken (63. Zico Buurmeester); Richonell Margaret (63. Iman Griffith), Thijs Oosting, Soulaïman Allouch (63. Yusuf Barasi).
Scoreverloop: 23. Oosting 0-1, 26. Hornkamp 1-1 (pen.), 51. Deijl 2-1, 87. Griffith 2-2. Bron: az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl