Fortuna W teams in aktie aan de Dijk in Volendam

Wormerveer- Liefst vijf jeugdteams van Fortuna W uit Wormerveer speelden zaterdag 22 augustus 2020 tegen hun leeftijdsgenoten van FC Volendam. Drie wedstrijden in het stadion en twee op het bijveld ernaast.
De jo15-1 van Fortuna Wormerveerleed de grootste nederlaag. Niet qua uitslag, want het was juist dit zeer talentvolle team dat als enige won van FC Volendam met 2-1. Het verlies zal hem in de kuitbeenbreuk van speler Rubiel Sambo. Deze sierlijke middenvelder die uitstekend speelde, kwam ongelukkig in botsing met de goalie van FC Volendam en kon door naar het ziekenhuis. Vanaf deze kant veel sterkte met het herstel. Mooi was dat direct na afloop van de wedstrijd door trainer Romain, de winst werd opgedragen aan de onfortuinlijke ploeggenoot. Een hard applaus klonk en dat was een mooie geste.
De prestatie van de O15-1 was sportief de beste van de dag, foto`s van Frank Brussel staan op het facebook kanaal van voetbalinzaanstad.nl.
Fortuna-Wormerveer jo14-1 had het zwaar, na een 3-0 achterstand in de rust werd het uiteindelijk 7-1. De eer werd gered door Kyano met een prachtgoal, een vrije trap in de winkelhaak.
De jo16-1 speelde gedurfd en nam brutaal de leiding. Het werd steeds doelpuntrijker en het spel golfde op en neer. Na 2x 20 min stond er 4-2 in het voordeel van FC Volendam op het bord. Het derde part van 20 minuten werd het qua bezetting lastig voor de jeugdspelers van Fortuna Wormerveer jo16-1 en hieroor kon FC Volendam nog uitlopen naar een ruime 7-2 overwinning.
De junioren van Fortuna Wormerveer jo17-1 speelde een uitstekende eerste helft maar vergat de kansen af te maken. Op de lat, net naast, goed keeperswerk, de bal wilde er niet in. Vlak voor rust ook nog een domper en 1-0 achter tevens ruststand. Na de pauze veel wisselingen en ging de conditie een rol spelen. FC Volendam liep uit naar een 6-0 overwinning en was duidelijk een conditionele stap verder dan de withemden.
De Fortunezen van de jo19-1 speelde tegen de 18-1 van de FC Volendam en dat werd een topwedstrijd.
Hoog niveau, hoog tempo, mooie acties en doelpunten. Fortuna Wormerveer nam de leiding en had kansen op meer. Uiteindelijk ging het met een stand van 1-1 de rust in. In de tweede helft strafte FC Volendam de geboden ruimte snel af en nam het een 3-1 voorsprong. Fortuna W toonde veerkracht en kantelde de wedstrijd volledig en kwam terug tot 3-3. Even leek het erop dat de winst mee zou gaan naar Wormerveer maar FC Volendam kaapte die vlak voor tijd weg 4-3 in het voordeel van de wijdbroeken.
Ook hier een kleine domper helaas, Jesse Zeeman raakte behoorlijk geblesseerd aan zijn enkel en zal mogelijk enige tijd uitgeschakeld zijn.
Toch een mooie voetbalmiddag aan de Dijk en FC Volendam bedankte de vereniging Fortuna Wormerveer voor de sportiviteit en inzet die werd bewerkstelligd.
Foto`s Frank Brussel

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl