KFC klaar voor het Groote Koogse toernooi, neem je klapstoel mee!

Koog aan de Zaan- Afgelopen woensdag avond was er nog een bijeenkomst tussen alle voorzitters van Zaanse Voetbal verenigingen, Sportbedrijf Zaanstad en de Gemeente. Dit gebeurde op het complex van vv Assendelft. Het grootste discussiepunt was wat er nu allemaal wel en niet mag rondom de wedstrijden en op het complex. Wel of geen toeschouwers, welke aantallen en mag de kantine open? Er mag gelukkig weer gevoetbald worden en traditiegetrouw heeft KFC 1910 de eer om te starten met het Groote Koogsche toernooi. Dit jaar wel anders dan de editie van vorig jaar. Het aankomende weekend kan er maar met 4 teams worden gespeeld in plaats van met 8 teams. Voetbalclub KFC heet graag heel voetbalminnend Zaanstad van harte welkom op het Sportpark aan de Wezelstraat 9 in Koog aan de Zaan op vrijdag 14 en zondag 16 augustus. De Koogers uitkomend in de zondag tweedeklasse heeft vele jeugdspelers van de club in de selectie. Dit zijn overgekomen a junioren die de selectie completeren. Allemaal jonge jongens met een KFC opleiding die binnen enkele jaren moeten uitgroeien tot waardige selectiespelers. Hoofdtrainer Guillaume Groot heeft samen met assistent en trainer van het 2e elftal, Enrico Schouten een prima toekomstbeeld geschets en hopen dat dit naar succes kan worden bewerkstelligd binnen de Kooger Footballclub. KFC dat voor de beker is ingedeeld bij sv De Meer uit Amsterdam en de zaterdag ploegen van vv Monnickendam en Jong Holland uit Alkmaar. Met het duel tegen Jong Holland zullen de Koogers uit trainer Carl Ern tegenkomen.
We kunnen weer voetballen, maar het COVID-19 virus is nog niet weg en we moeten ons strikt houden aan alle richtlijnen vanuit het RIVM. Daarom zal alles zoveel mogelijk buiten plaatsvinden. Vanuit KFC zijn er verschillende maatregelen genomen:
De kantine is COVID-19 proof gemaakt (looprichtingen) waarbij de 1,5 meter kan worden gewwaarborgd en er zal
desinfecterende handgel op de tafels staan. Er zijn 30 extra biertafels gehuurd, waar je met 4 personen aan mag zitten op het terras. Verder staan er twee plaszuilen, deze zijn gehuurd voor buiten.
Tijdens het toernooi zijn er COVID- coördinatoren. Supporters en belangstellenden zijn welkom langs de lijn, maar met inachtneming van de 1,5 meter afstand (achter de hekken). Rondom de velden staan op 1,5 meter blauwe stippen om afstand te bewaren. Op het terras moet je zitten wanneer je een drankje nuttigt.
Het advies naar de toeschouwers luidt: neem je klapstoel mee. Om ervoor te zorgen dat iedereen kan zitten, start KFC een ludieke actie waarbij je als toeschouwer je eigen klapstoel mag meenemen. Alles uiteraard met 1,5 meter afstand waar de bezoekers zelf voor verantwoordelijk zijn. De coördinatoren zullen hierop toezien en zijn er om de bezoekers te helpen. Hieronder het programma voor vrijdag en zondag, de wedstrijden duren 2x 45 minuten:
Programma Vrijdag 14 augustus:
A Veld 19:00 uur KFC – WSV’30
B Veld 19:00 uur Saenden – SVA
Programma Zondag 16 augustus 2020:
A Veld 14:00 uur Winnaars wedstrijd
B Veld 14:00 uur Verliezers wedstrijd
De Corona maatregelen
Het Corona virus is nog niet weg, dat houdt in dat we nog steeds de corona maatregelen in acht moeten nemen. De richtlijnen vanuit de overheid zijn niet mals en we moeten ons daar allemaal aan houden.
De volgende veiligheid- en hygiëneregels gelden voor iedereen (trainers/spelers/ supporters)
Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop en blijf thuis als u een van de volgende (ook milde) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. Blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag uw kind weer sporten en naar buiten. Blijf ook thuis als iemand in uw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat u tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet u thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact. Houdt 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedere andere persoon buiten uw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 18 jaar) en hoest en nies in uw elleboog en gebruik papieren zakdoekjes. Spelers mogen niet uit elkaars bidon drinken en was uw handen met water en zeep voor en na het bezoek aan het bezoek aan de sportlocatie; Vermijd het aanraken van uw gezicht en schudt geen handen.
Om dit alles goed en veilig te laten verlopen, hebben ze in Koog aan de Zaan de medewerking van iedereen nodig. Houd u dus aan de regels, aldus de organiserende club. Alleen samen met alle betrokkenen kunnen ze ervoor zorgen dat het toernooi op een veilige manier verloopt. Veiligheid staat voor ons allen voorop. Dat betekent dat als spelers, ouders of supporters zich niet houden aan de richtlijnen, wij genoodzaakt zijn om in te grijpen. Dat kan betekenen dat we de wedstrijden moeten stilleggen en of in het geheel moeten staken maar de verwachtingen zijn dat er in Koog aan de Zaan begrip voor elkaar wordt getoond en een ieder zich aan de regels houdt om er een fantastisch toernooi van te maken.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl