Selectie Hercules-Zaandam begint zware voorbereiding op nieuwe grasmat

Zaandam- Op een snikheet Sportpark Kuilpad stond de selectie van sc Hercules-Zaandam zondagmorgen 9 augustus 2020 voor het eerst op het gerenoveerde voetbalveld. Er werd door de herenselectie voor de eerste keer afgetrapt voor het serieuze gedeelte van de herstart van de voorbereiding op het aankomende voetbalseizoen 2020/21. De reden dat het vlaggenschip van de Zaandammers wat later begon dan overige clubs is de renovatie van het A en B veld van sc Hercules-Zaandam. De club, voortgekomen uit PSCK en VVZ, zal straks gebruik kunnen maken van een prima ondergrond om haar sportieve ambities nog beter vorm te geven.
De zondag derdeklasser wist zich recent te versterken met flink wat spelers die overkomen van zvv Zaanlandia. De selectie van trainer Eric Heerings werd in de achterliggende transferperiode flink gewijzigd. Het streven van de club en Heerings is om promotie af te dwingen. Aankomende week staan er tal van uitdagingen te wachten in het voorbereidingsprogramma. Op woensdag 12 augustus reist de selectie af naar Velsen Zuid voor een behoorlijke oefen krachtmeting want daar speelt het tegen Telstar onder -21. Een dag later, op donderdag 13 augustus wordt er meegedaan op het toernooi van `buurman` RCZ. Op zaterdag 15 augustus komt Purmersteijn op bezoek om vervolgens op dinsdag 18 augustus in Amsterdam tegen SDZ te oefen. Het laatste oefenduel is op 19 augustus op het Kuilpad in Zaandam wanneer het FC Zaandam op bezoek krijgt.
Bekervoetbal
In de bekercompetitie werd sc Hercules-Zaandam in groep 3-18 aan tegenstanders sv Spaarnwoude, DSS uit Haarlem en de Wherevogels uit Purmerend gekoppeld. Op zondag 30 augustus trapt het de beker eerst af met een thuisduel op zondag 30 augustus tegen sv Spaarnwoude. Een week later op zondag 6 september wacht in Haarlem tegenstander DSS en op zondagmiddag 13 september na de thuiswedstrijd tegen De Wherevogels moet de ploeg van Eric Heerings zich dan hebben geplaatst voor de volgende ronde.
Het complex en overige faciliteiten van de Zaandammers zijn nu echt toekomstbestendig. Nu is het weer aan de voetballers van de club om daadkracht te tonen. Die zullen de sportieve ambities dit seizoen moeten waarmaken.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl