Veerkrachtig Jong AZ wint bij Jong Ajax

Amsterdam- Jong AZ heeft de eerste wedstrijd van de voorbereiding knap gewonnen. De ploeg van Michel Vonk boog op bezoek bij Jong Ajax een 2-0 achterstand om in een 2-3 zege.
De gastheren hadden voor rust een licht overwicht en waren dichtbij via Alex Mendez, die tot twee keer toe naast schoot. Aan de overzijde werd Soulaïman Allouch dreigend, maar zijn kans smoorde toen hij half doorgebroken werd gevloerd. Na een halfuur opende Sontje Hansen uit een vrije trap de score.
Penalty
In de slotfase kreeg Jong AZ meer de overhand. Zo tikte Dominik Kotarski een pegel van Bram Franken net over en schoot Richonell Margaret na een handige dribbel op de keeper. Ook direct na rust werden de bezoekers gevaarlijk via onder meer Mo Taabouni, maar het was de thuisploeg die opnieuw toesloeg. Hansen benutte nu een penalty. 
Op zoek
Direct na de 2-0 was een grote kans niet besteed aan Naci Ünüvar, waarna de Alkmaarse beloften op zoek gingen naar de aansluitingstreffer. Ondanks goede mogelijkheden voor Emir Biberoglu, Rasmus Wendt, Fedde de Jong, Yusuf Barasi en Iman Griffith bleef de Amsterdamse marge echter gehandhaafd.
Comeback
Een kwartier voor tijd keerde de spanning terug toen Griffith afrondde na een gekeerd schot van Barasi. Na een goede actie van Wendt had De Jong direct daarna de 2-2 op zijn schoen. Hier miste de jongeling nog, maar vijf minuten voor tijd scoorde hij alsnog uit een voorzet van Griffith. Jong AZ kreeg kansen op nog meer en voltooide de ommekeer in blessuretijd, toen een inzet van Biberoglu binnen dwarrelde.
De Jong: ‘Goede eerste stap’
De Jong was een van officieuze debutanten bij Jong AZ. Hij merkt dat het spelen voor het beloftenteam anders is. “Alles gaat in een hoger tempo en de druk om te winnen is groter dan in de jeugd. Vandaag was het dan nog een oefenduel, maar je merkt dat de belangen groter zijn. Ik ben blij dat ik vandaag met een goal een bijdrage heb geleverd een de zege. Ik hoop dit seizoen zoveel mogelijk voor Jong AZ te spelen en dit is een goede eerste stap.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong Ajax – Jong AZ 2-3 (1-0)
Oefenwedstrijd
Opstelling Jong Ajax: Dominik Kotarski; Steven van der Sloot (46. Liam van Gelderen), Neraysho Kasanwirjo, Nourdin Musampa (46. Youri Regeer), Terrence Douglas; Kenneth Taylor, Alex Mendez, Enric Llansana; Max de Waal (46. Naci Ünüvar), Sontje Hansen, Giovanni Manson Ribeiro (22. Quinten Timber).
Opstelling Jong AZ: Beau Reus; Robin Lathouwers (46. Fons Gemmel), Joey Jacobs (46. Jorn Berkhout), Tijs Velthuis (46. Rik Regeling), Rens van der Wacht (41. Sem Dirks); Bram Franken (46. Fedde de Jong), Richard Sedláček (46. Mohamed Taabouni, 67. Sedláček), Zico Buurmeester (46. Emir Biberoglu); Millen Baars (29. Iman Griffith, 78. Allouch), Richonell Margaret (46. Yusuf Barasi), Soulaïman Allouch (46. Rasmus Wendt). Bron: az.nl
Scoreverloop: 30. Hansen 1-0, 52. Hansen 2-0 (pen.), 77. Griffith 2-1, 85. De Jong 2-2, 90+3. Biberoglu 2-3.
Foto’s: Herbert Dekkers

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl