Oefenduel tussen teams van getroffen clubs Krommenie en vvv Westzaan

Krommenie- Op zondag 9 augustus staat er een toch wel bijzonder oefenduel op de agenda tussen twee echte dorpsclubs. De eerste en tweede teams van Sporting Krommenie en vvv Westzaan oefenen dan tegen elkaar. De tweede teams van beide verenigingen starten om 11.30 en vervolgens de eerste teams om 14.30. Alle teams die in aktie komen spelen met rouwbanden en houden een minuut stilte voor de de wedstrijd uit respect voor de recentelijk overleden jeugdleden Mauro Grasso die bij Sporting Krommenie speelde en Storm Stolp was jeugdlid bij vvv Westzaan.
Beide verenigingen verloren vorige maand een veel te jong jeugdlid en hielden op hun hoofdveld een verdrietig, ontroerend maar toch ook bijzondere en mooie afscheidsceremonie. Bij vvv Westzaan was het heel bijzonder dat er een uitvaart voor bijna 800 mensen (500 op het complex en ruim 300 online) mocht worden georganiseerd voor de pas 17 jarige Storm Stolp. Samen met alle bezoekers in Westzaan werd hetvorige maand een voorbeeld voor Zaanstad dat er bijeenkomsten boven 100 mensen gewoon mogelijk aldus een citaat van de aanwezige Politie en BOA’s. Ook op het a-veld van Sporting Krommenie was er een herdenking van een veel te vroeg overleden jeugdlid. De pas 13 jarige Mauro Grasso verongelukte in Kroatië tijdens zijn vakantie met zijn ouders door een noodlottig ongeval.
In verband met de hitte zijn er een aantal tips voor bezoekers van de oefenduels Sporting Krommenie en vvv Westzaan want de kantine en toiletten bij Sporting Krommenie zijn gesloten. Het is dan ook voor de spelers, staff en bezoekers gewenst om zelf voldoende drinkwater mee te nemen aangezien de temperaturen weer ruim boven de 30 graden zullen uitkomen. De aantallen toeschouwers tot 250 zijn welkom met in acht name van de gezondheidsregels en de 1,5 meter afstand. Voor alle Nederlanders geldt: blijf echt thuis met de inmiddels bekende klachten. Alle voetbal spelers en liefhebbende toeschouwers wordt gevraagd om gebruik te maken van het gezond verstand in de aankomende periode en zeker langs de lijn. Alleen als een ieder zich houdt aan de regels van de organiserende club (dus ga niet schreeuwen, juichen of elkaar omhelzen, niet ideaal met dit warme weer) dan wordt de kans op een eventuele besmetting nihil. Aankomende week komen alle Zaanse voetbalvoorzitters samen met onder andere een afvaardiging van de KNVB, Gemeente Zaanstad en het Sportbedrijf Zaanstad om over dit onderwerp nog eens te `debatteren` en hierover duidelijke afspraken te maken.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl