Bier van de tap, voetbal en gezelligheid gaan prima samen bij vv Knollendam

Oostknollendam- Bij een dorpsclub als vv Knollendam gaan voetbal in combinatie met gezelligheid en prestatie tot op zekere hoogte prima samen. Voorzitter George Zwart wilde absoluut op de zondag blijven voetballen, wilde in tegenstelling van veel andere voetbalverenigingen absoluut niet naar de zaterdag afdeling en vond in Andy Huitema een prima trainer. Ook hij kan zich prima vinden in die voetbalcultuur die bij een van de kleinste clubs van Noordholland heerst. Na afloop van een wedstrijd of training kan er in de kleine maar gezellig knusse kantine prima worden geproost en een biertje geconsumeerd worden. Een biertap met het vv Knollendam logo erop nodigt al helemaal uit om een versgetapt pilsje te proeven. Het voetbal programma vv Knollendam 1 is bij de selectie al enige tijd bekend en er wordt al hard getraind door de selectie van de zondag vierdeklasser. Elke dinsdag en donderdag traint de selectie onder leiding van Andy Huitema om 20;00 uur in Oostknollendam. De eerste oefenwedstrijd vv Knollendam-vv Jisp staat gepland voor zaterdag 15 augustus om 17.30. Al enkele jaren staat dit duel vast ingeplaned in de voorbereiding voor beide clubs. Vaak ging dit gepaard met een bezoek aan de Oosknollendammer kermis die helaas dit jaar geen doorgang kent. De barbecue die na afloop voor beide teams wordt georganiseerd symboliseert de verhoudingen tussen de beide gezellige dorpsverenigingen.
De Knollendammers spelen ook mee op het Blauw Wit W-toernooi in het aangrenzende Westknollendam. De speeldata hiervan is op donderdag 18 en zaterdag 20 augustus. Ook het oefenduel tussen vv Knollendam en Kwiek`78 is een bijzondere wedstrijd. Dit duel staat voor dinsdag 25 augustus op de agenda. Bij de tegenstander uit Avenhorn staat de naam Geert Rol op het oefen wedstrijdformulier. Niet als speler maar als hoofdtrainer van de ploeg uit Avenhorn dat net als vv Knollendam in de vierdeklasse acteert.
De formatie van Andy Huitema is in de beker in poule 3 geplaatst. Hierin treft het tegenstanders RKDES uit Kudelstaart, vva Berkhout en Olympia Haarlem.
De wedstrijd vvKnollendam-RKDES is dan ook de eerste formele en staat voor zondag 30 augustus om 14:00 uur op de planning. Daarna mogen de geel-groenen naar Haarlem voor de wedstrijd
Olympia Haarlem-Knollendam op zondag 6 september om 14 uur. De laatste wedstrijd om de beker is in Berkhout op Sportpark De Wenken tegen de plaatselijke dorpsclub aldaar:
vva Berkhout-Knollendam welke gespeeld zal worden op zondag 13 september. De start van de competitie voor de Oostknollendammers is op zondag 20 september. vv Knollendam komt uit in de zondag 4e klasse B en treft daar de Zaanse tegenstanders RCZ, Rood Wit Zaanstad, vvv Westzaan en zvv Zaandijk. Het exacte speelschema wordt door de KNVB pas op zaterdag 22 augustus bekend gemaakt.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl