De Blijde Ruiters start doneeractie voor nieuw paard

Wormerveer- Een hard gelag voor de leiding en leden van Manege De Blijde Ruiters. Afgelopen maand was men gedwongen om de 27 jaar oude Jannick, notabene het oudste paard van de stal, te laten inslapen. Dat betekent dat er een nieuw paard moet worden aangeschaft om alle ruiters te kunnen laten rijden. Het grote probleem echter is dat de portemonnee leeg is. Daarom is onlangs een doneeractie gestart.
Bestuurslid Iris Haak, tevens verantwoordelijk voor de pr, vertelt: “Wij zijn een stichting en een manege die op non-profit basis paardrijden aanbieden voor mensen met en zonder beperking. Als stichting zijn wij volledig afhankelijk van onze sponsors en donateurs. Om die reden zijn we een doneeractie gestart, in de hoop dat zoveel mogelijk mensen, organisaties en bedrijven een financieel steentje willen bijdragen. Of zich misschien als sponsor willen aanmelden. Zodat we straks een nieuw paard kunnen aanschaffen en onze ruiters weer kunnen genieten van het paardrijden. Jannick heeft 20 jaar hier gestaan en heel veel mensen blij gemaakt. We hebben nu 11 paarden en één lege stal.”
Evenals tal van andere verenigingen zijn ook de inkomsten bij De Blijde Ruiters stil komen te liggen. Iris, die dit jaar als nieuw bestuurslid is begonnen en zelf al 22 jaar ruiter is op de manege: “In verband met corona waren we gedwongen om de manege te sluiten. De komende weken is het nog zomervakantie. De paarden staan op het land, daarna gaat de manege weer open. Alleen kunnen nog steeds niet alle ruiters starten. Sommige instellingen, waar enkele ruiters wonen, zijn nog steeds gesloten. En ook dat maakt de financiële positie van de manege er niet vrolijker op, want dat zijn inkomsten die we nog steeds missen. We incasseren alleen geld bij de ruiters die weer kunnen of mogen rijden.”
Aangezien een deel van de trouwe sponsors van De Blijde Ruiters het sinds het begin van de coronamaatregelen niet makkelijk hebben, loopt de stichting ook daar geld mis. “En nieuwe sponsors werven is in deze tijd logischerwijs extra moeilijk. We hebben in de loop der jaren best wel een kleine reserve opgebouwd maar dat hebben we nodig voor onderhoud en reparaties aan het gebouw. Vandaar de doneeractie”, aldus Iris Haak tot slot.
Kijk voor meer informatie op https://www.doneeractie.nl/nieuw-paard/-44635 Rechtstreeks geld overmaken kan uiteraard ook. Het IBAN-nummer is NL38 RABO 031.0383.269. Alvast hartelijk dank namens leiding en leden van De Blijde Ruiters.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl