RCZ gaat honderdste seizoen in en bruist volop

Zaandam- Voetbalvereniging Racing Club Zaandam bruist als nooit te voren. De club, opgericht op 1 juli 1921,
gaat dit jaar haar honderdste seizoen in. De feestelijkheden zijn in verband met de huidige situatie een poosje uitgesteld, maar het staat buiten kijf dat RCZ bloeit en groeit, zowel bij de senioren als bij de jeugd. Voor het komend seizoen zijn maar liefst 3 nieuwe seniorenteams ingeschreven in de
competitie, waarmee de club op zaterdag met 6 teams en op zondag met 5 teams op het veld staat.
Ook is er een damesteam in de maak.
De zondagselectie, onder leiding van Harry Volkers, komt uit in de 4e
klasse B, een poule met veel leuke derby’s. Zij zijn inmiddels met de voorbereiding begonnen, waarbij onder andere een toernooi op 13 en 15 augustus tegen sc Hercules Zaandam, vvv Westzaan en sv Beverwijk op het programma staat op het RCZ-complex en oefenwedstrijden thuis tegen VVS’46 en WSV’30.
Bij de jeugd gaan in september maar liefst 32 teams van start in de competitie, waaronder 6 meisjesteams.
Op woensdag 12 augustus is sportpark het Jagersveld het toneel van de Zaanse Voetbal Experience van Sportbedrijf Zaanstad. Kinderen van 6 t/m 12 jaar met of zonder voetbalervaring mogen mee
doen met deze training die in het thema staat van samenwerken en techniek. Iedereen is van harte welkom om mee te doen en de sfeer van voetballen bij RCZ te proeven. Al jaren een fenomeen in de
Zaanstreek is de RCZ dwergentraining. Iedere zaterdagochtend staan RCZ trainers klaar om kinderen van 4 en 5 jaar kosteloos kennis te laten maken met het spelletje. De kick-off van de dwergentraining is op zaterdag 15 augustus om 9.30u en daarna wekelijks om 10.00 uur. De jongste jeugd (JO7 t/m JO12) start het seizoen met een kick-off trainingsdag op zaterdag 15 augustus. Voor de oudere jeugd (JO13 t/m JO18 en MO13 t/m MO17) is er een kick-off dag op zaterdag 22 augustus. Ben je nog geen lid, maar wil je een keer meetrainen om te zien of RCZ ook de club voor jou is? Dat kan! Je bent van harte welkom om mee te doen met deze kick-off dagen of een
proeftraining. RCZ hanteert een zeer lage contributie, omdat we vinden dat voetbal voor zoveel mogelijk mensen mogelijk moet zijn. Komend seizoen spelen de RCZ Miniracers (kinderen met geboortejaar 2014) zelfs gratis, als één van de acties voor ons 100-jarig bestaan. Aanmelden voor een proeftraining of lidmaatschap en meer informatie lezen over deze en alle
andere activiteiten van RCZ kan op onze website www.rcz.nu
Racing Club Zaandam is de voetbalclub waar alles kan. Opgericht in 1921, gaan ze nu het 100e seizoen in. Sportiviteit en plezier zijn het motto. Ze organiseren veel activiteiten voor jong en oud, hebben een supergezellige kantine en hanteren een lage contributie. RCZ heeft 12 seniorenteams en 32 jeugdteams.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl