Fortuna W (zat) pakt het serieus aan en oefent tegen Monnickendam

Wormerveer- Het Zaterdag 1 van Fortuna Wormerveer heeft de eerste wedstrijd achter de kiezen. Het speelde zaterdagmiddag in Monnickendam een serieuze oefenwedstrijd.
Wie donderdagavond gezien heeft hoe fanatiek er getraind werd door de mannen van Fortuna-Wormerveer Zaterdag 1 snapt meteen dat de heren snakten naar een eerste moment om ‘voor het echt’ een voetbalveld te betreden.
In deze periode van corona is het allemaal wennen. Trainingen zijn een redelijk alternatief maar zullen nooit een wedstrijd kunnen vervangen. Er is sprake van andere druk, spanning en noem het maar op. Pas in een wedstrijd durf /moet je de duels echt aangaan. 
Niet voor niets waarschuwt trainer Marcel Blank voor de blessures die ongetwijfeld massaal zullen optreden als er na een lange periode van mindere belasting ineens weer volop getraind moet gaan worden. ‘Daar gaan we nog heel veel mee te maken krijgen. Dat wil ik voor blijven en daarom trainen we door en spelen we al oefenwedstrijden.’ 
De eerste proeve van bekwaamheid werd zaterdagmiddag afgelegd op het veld van de VV Monnickendam. Sportpark Markgouw aan de Cornelis Dirkszoonlaan is de thuisbasis van de club die werd opgericht op 18 september 1930. Tijdens de zomervakantie organiseert V.V. Monnickendam de VVM Voetbaldagen, een 3-daagse voetbaltraining voor de jeugd t/m 18 jaar. 
De senioren moesten het op een andere manier doen en troffen als eerste het ambitieuze Fortuna-Wormerveer Zaterdag op haar pad. De thuisploeg wist op een 1-0 voorsprong te komen ondanks dat de bezoekers ogenschijnlijk sterker waren. Vlak na rust was het Daimy Reimerink die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Na het laatste fluitsignaal in deze aantrekkelijke wedstrijd was de stand 3-1 in het voordeel van de Monnickendammers. 
De kop is er zo geschreven af. Het vervolg is interessant genoeg om even te melden. Donderdag 30 juli speelt Fortuna Wormerveer zaterdag nog een wedstrijd bij KGB waarna er even rust is. Donderdag 13 augustus gaan de mannen op bezoek bij Geert Rol in Avenhorn: Kwiek’78, dinsdag 18 augustus bij ZVV Zaandijk en zaterdag 23 augustus is FC Velsenoord de tegenstander.
Dan is er ondertussen ook geloot voor de bekerserie. Deze zal, net als in voorgaande seizoenen, gespeeld gaan worden in de voorbereidingsfase richting de start van de competitie in het weekeinde van 19/20 september. 
De bekerwedstrijden staan gepland voor 29/30 augustus, 5/6 september en 12/13 september. Fortuna W Zaterdag 1 is ingedeeld in groep 2-07 en treft daarin de zaterdagteams van ADO’20, De Foresters en zondagploeg ODIN’59 2.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl