OFC hervat 2e deel training

Zaanstad- In Oostzaan zijn de voetballers van OFC begonnen aan het tweede deel van de voorbereiding. Na een korte vakantie van 14 dagen was nagenoeg de hele selectie van 22 man aanwezig.
Met dat aantal lijkt OFC ook klaar voor de start van de competitie. Louis Wijdenbosch is blij met de relatieve rust op de transfermarkt die heerst bij OFC. “Het is zaak nu die rust te bewaren en de technische staf de ruimte te geven om een hecht team te smeden”.
Enige tegenvaller is toch het feit dat Mitchel Michaelis (27) komend seizoen niet onder de lat zal staan bij OFC. De ervaren sluitpost had aan het einde van het voorgaande seizoen een aflopend contract bij FC Volendam. De Oostzaners wisten vervolgens een akkoord met de keeper te bereiken waarbij afgesproken werd dat hij kon vertrekken zodra zich een club uit het betaalde voetbal zou melden. Twee weken geleden kreeg hij de kans om in een proefperiode de technische staf te overtuigen van Go Ahead Eagles en daar slaagde hij in.
Trainer Roy van der Mije liet de selectie deze eerste avond veel met de bal werken maar schaafde duidelijk aan de conditie. De partij vorm 4 tegen 2 waarbij de bal slechts twee keer beroerd mocht worden keert telkens terug. Hiermee slijpt hij het snel handelen binnen zijn selectie. Tijdens de grote partij vorm viel op dat niemand zich kon permitteren om zich te verschuilen. Voluit werd ook deze partij vorm afgewerkt en na een kleine twee uur verliet iedereen moe maar voldaan het veld.
Komende zondag werkt OFC de volgende training af op weg naar de eerste krachtmeting tegen en bij hoofdklasser Sportlust’46 uit het Utrechtse Woerden. Deze wedstrijd wordt op zaterdag 25 juli om 14.30 uur gespeeld.
Tekst en foto: Peter Seijmour

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl