Nieuwe maatregelen KNVB: alleen fans thuisspelende ploegen welkom

Zaanstad- De KNVB heeft in samenspraak met diverse betrokken partijen aangegeven dat er bij de start van het nieuwe seizoen voorlopig alleen supporters van de thuisspelende ploegen welkom zijn. Ook Jan Hamming, burgemeester van Zaanstad zal hierover geïnformeerd zijn inzake voetbalploeg Jong AZ dat in Zaanstad in de Keukenkampioen divisie speelt en ook op vrijdag avond veelal uitsupporters ontvangt.
In een protocol van ruim tachtig pagina’s maakt de voetbalbond bekend dat om de in- en uitstroom van publiek beheersbaar te houden, de burgemeesters besloten hebben supporters van de uitspelende club te weren in de opstartfase. Wanneer er weer publiek toegelaten wordt in de stadions is het wel van belang dat de fans 1,5 meter afstand van elkaar houden.
De KNVB geeft aan te hopen dat er zo snel mogelijk weer voor volle stadions gespeeld kan worden. Wel wordt er aangegeven dat het ‘razendsnel kan gaan’. Dit geldt ook voor de medische en technische ontwikkelingen.
De KNVB maakt het volledige protocol donderdag om 19:00 uur bekend. Het protocol is tot stand gekomen in samenwerking met veiligheidscoördinatoren en Supporter Liaison Officers van BVO’s uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie, het supporterscollectief, de Eredivisie CV, CED, FOX en de KNVB zelf.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl