Hoera, de schoolvakantie is begonnen

Zaanstad – Met een schooldag lekker springen en glijden op twee grote springkussens en ijsjes begon de schoolvakantie van de kinderen op obs De Watermolen in Koog aan de Zaan.
Want het is nu stil op de schoolpleinen. Tot en met 16 augustus is de regio Noord aan de beurt voor de ‘grote zomervakantie’. Of het overigens heel stil gaat worden op straat valt nog te bezien. Een vliegvakantie is voor velen een stap te ver dit jaar. Is het tenslotte wel corona-veilig hutjemutje naast elkaar in een vliegtuig? Als bezweren de vliegtuigmaatschappijen van wel, je hoort nu vaak ‘we blijven in eigen land dit jaar’. Of kijken naar een huisje net over de grens die met de auto wordt bezocht.
Monddoekjes verplicht
Al is dat laatste ook een avontuur getuige een Zaans echtpaar dat net terugkwam van een weekje Ardennen uit België. “In veel winkels is een monddoekje verplicht en betalen kan je praktisch uitsluitend cash. Pas als je zegt echt geen contant geld te hebben, wordt ergens ver onder de toonbank het pinapparaat gepakt.”
We zeggen het niet (maar denken het wel): zou de Belgische overheid soms aan ondernemers nog een vergoeding verstrekken voor gederfde inkomsten door coronaregels? Waarbij de kasstroom dat officieel op de zakenrekening wordt gestort via pinbetalingen van de vergoeding af worden getrokken? Hoe dan ook, feit is wel dat cashbetalingen zonder bon lastig te traceren zijn…
Of denken we nu te zwart/wit? Hoe dan ook, het is wel iets om rekening mee te houden voor wie naar onze zuiderburen afreist. Gewoon thuis, in eigen land of waar dan ook: fijne vakantie toegewenst!
Foto onderschrift: Hoera! We hebben vakantie! (Foto: Dirk Karten)

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl